Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκσυγχρονιστική χειραγώγηση με ... Εκθεση

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εξετάσεις με το σύστημα των Δεσμών

Ενα ...εκσυγχρονιστικό θέμα αντιμετώπισαν χτες οι μαθητές των τεσσάρων Δεσμών, που εξετάστηκαν στο μάθημα της Εκθεσης και ήρθαν αντιμέτωποι με τις έννοιες «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» (Σημειώνουμε ότι τέτοια διατύπωση βρήκαμε σε πρόσφατες ομιλίες του πρωθυπουργού και σε κείμενα της ΕΕ). Ολόκληρο το θέμα της Εκθεσης έχει ως εξής:

«Η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας άνοιξε στις μέρες μας νέους ορίζοντες στην ανθρώπινη ζωή και καθιστά, όλο και περισσότερο, τις κοινωνίες μας ανοιχτές. Βρισκόμαστε πλέον στην κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας, που δίνει την ευκαιρία στα άτομα και τους λαούς να γνωρίζονται και να επικοινωνούν ευκολότερα μεταξύ τους. Μπροστά μας ανοίγεται ο διάλογος των πολιτισμών, των παραδόσεων, των θρησκευτικών και ηθικών αξιών.

α. Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα πλεονεκτήματα, αλλά και οι κίνδυνοι από την εύκολη και γρήγορη εξάπλωση των γνώσεων και των πληροφοριών;

β. Με ποιους τρόπους νομίζετε ότι μπορεί να προαχθεί η επικοινωνία και ο διάλογος μεταξύ των ανθρώπων και των πολιτισμών;».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις έγιναν και χτες ομαλά και το ποσοστό αποχής κυμάνθηκε στο 28.8%. Συγκεκριμένα, στην 1η Δέσμη το ποσοστό αποχής ήταν 28%, στη 2η 22.7%, στην 3η 25.2% και στην 4η 31.2%.

Οι εξετάσεις στα γενικά μαθήματα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, με Φυσική για τις δύο πρώτες δέσμες, Λατινικά για την 3η και Μαθηματικά για την 4η Δέσμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ