Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούν νέο σχολείο

Με αποχή από τα μαθήματα και μαζική συγκέντρωση - διαμαρτυρία, χτες το πρωί οι γονείς και κηδεμόνες, οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό των 1ου και 3ου Δημοτικών σχολείων Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και πλήθος κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν την ανέγερση νέου σχολείου εδώ και τώρα.

Το παλιό ακατάλληλο κτίριο που στεγάζεται το 3ο δημοτικό αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης από πιθανό σεισμό. Εχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο και επικίνδυνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με μειωμένη αντισεισμική ικανότητα. Το κτίριο έχει χτιστεί το 1936, είναι ετοιμόρροπο, έχει πρόχειρα υποστυλώματα το υπόγειο και οι συνθήκες σ' αυτό είναι απαράδεκτες. Τρεις τάξεις λειτουργούν στο υπόγειο δίπλα στο λεβητοστάσιο με έντονη την οσμή του πετρελαίου. Αλλά και οι υπόλοιπες αίθουσες διδασκαλίας είναι απελπιστικά μικρές με στοιβαγμένα μέσα τα παιδιά σε διπλάσιο αριθμό από τον επιτρεπτό.

«Εδώ και πέντε χρόνια μάς τάζουν νέο σχολείο», δήλωσε στο «Ρ» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Παπαϊωάννου Νίνα, «το σχολείο όμως βρίσκεται ακόμα στις μελέτες και τα παιδιά μας κινδυνεύουν καθημερινά και κάνουν μαθήματα σε ένα εντελώς ανθυγιεινό και ακατάλληλο περιβάλλον...».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ολόκληρο το διδακτικό προσωπικό, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, αίσθηση προκάλεσε όμως η απουσία εκπροσώπων της Νομαρχίας, παρ' όλο που είχε προσκληθεί και που έχει και την άμεση ευθύνη της χρηματοδότησης της ανέγερσης σχολικών κτιρίων. Η πρώτη πετυχημένη συγκέντρωση θα έχει και συνέχεια και ζητήθηκε από το λαό της περιοχής να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τον αγώνα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ