Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές

Με κλομπιές, βρισιές και παραλίγο συλλήψεις αντιμετωπίστηκαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που διοργάνωσαν χτες εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο της «ψευτοανωτατοποίησης» των ΤΕΙ.

Διαδηλώνοντας κατά της πολιτικής που οδηγεί σε συνολική υποβάθμιση την ανώτατη εκπαίδευση, χτες νωρίς το πρωί φοιτητές από συλλόγους του Ηρακλείου ξεκίνησαν συμβολική ειρηνική κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, στο οποίο επρόκειτο να καταλήξει και το συλλαλητήριο που διοργάνωναν λίγες ώρες αργότερα φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, γύρω από το χώρο έφτασε μια διμοιρία των ΜΑΤ καθώς και επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας, που με έγκριση του περιφερειάρχη, «αναίτια και προκλητικά επιτέθηκαν ταυτόχρονα και από τις δύο πόρτες, οι οποίες είχαν σφραγιστεί με αλυσίδες και λουκέτα». Σύμφωνα με τους φοιτητές, για να τους απωθήσουν και να ανοίξουν την πόρτα δε δίστασαν να σπάσουν με τα γκλομπ τα τζάμια της πόρτας τη στιγμή μάλιστα που ακριβώς πίσω της βρίσκονταν φοιτητές. Οπως δηλώνουν μάλιστα, από τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί φοιτητών, τους οποίους οι αστυνομικοί έβγαλαν από το κτίριο με σωματικές και φραστικές επιθέσεις, ενώ πέρασαν χειροπέδες σε δύο φοιτητές οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού έδωσαν τα στοιχεία τους, μετά από πίεση των υπόλοιπων φοιτητών που αρνούνταν να φύγουν από το χώρο αν δεν αφεθούν ελεύθεροι.

Η απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης δόθηκε από τους φοιτητές στην πορεία που ακολούθησε με πάνω από 800 φοιτητές να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών τους αλλά και την τρομοκρατία και τον τρομονόμο. Η πορεία κατέληξε στην περιφέρεια όπου απαίτησαν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ, κάτι που έγινε λίγο αργότερα κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ