Τρίτη 17 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Οι Ισραηλινοί κλιμακώνουν τη βία

ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.--

Φονικές επιδρομές, εφόδους και συλλήψεις δεκάδων Παλαιστινίων (ανάμεσά τους και βουλευτές της Χαμάς) πραγματοποίησαν το τελευταίο τριήμερο οι Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, επιχειρώντας να κλιμακώσουν την ένταση στα παλαιστινιακά εδάφη και να διαταράξουν τη λειτουργία της νέας ενωτικής παλαιστινιακής κυβέρνησης, με πρόσχημα τις φερόμενες απαγωγές δύο 16χρονων Εβραίων εποίκων και ενός 19χρονου που αγνοούνται από το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχή υπό ισραηλινό έλεγχο, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απείλησε τους Παλαιστίνιους με κλιμάκωση των επιδρομών και εφόδων που έκανε χτες σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας μεταξύ άλλων το θάνατο ενός 19χρονου Παλαιστίνιου και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων (ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο παιδί...). Διαβεβαίωσε ότι κάνει το παν για την απελευθέρωση των νεαρών, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα αποτελέσματα για τον εντοπισμό τους δεν αναμένονται σύντομα. Εσπευσε να κατηγορήσει τη Χαμάς ως υπαίτια για την εξαφάνιση των τριών νεαρών και να ευχαριστήσει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για την καταδίκη της απαγωγής, καλώντας και άλλους ξένους αξιωματούχους να μιμηθούν το παράδειγμά του.

Η διοίκηση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση (ΟΑΠ) που συνεδρίασε την Κυριακή στη Ραμάλα κατήγγειλε τη «ρατσιστική εκστρατεία» της κυβέρνησης Νετανιάχου και απέρριψε τις «ψευδείς κατηγορίες» του, λέγοντας ότι η εξαφάνιση των τριών Ισραηλινών είναι «πρόσχημα για την επέκταση της εποικιστικής δραστηριότητας».

Αργότερα, και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την απαγωγή των τριών Ισραηλινών, καταγγέλλοντας συνάμα και τις «ισραηλινές παραβιάσεις που επακολούθησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ