Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας για την προετοιμασία της

Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει στη συνεδρίαση στην Κύπρο ο Ελισαίος Βαγενάς

Για την Κύπρο αναχώρησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, ώστε να εκπροσωπήσει το Κόμμα στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής 16ης Διεθνούς Συνάντησης, που διεξαχθεί στον Ισημερινό (Εκουαδόρ).

Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, που θα φιλοξενήσει το ΑΚΕΛ στις 21-22/6, θα συμμετάσχουν ακόμη εκπρόσωποι από τα: Κόμμα Εργατών Βελγίου, ΚΚ Βελγίου, ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βρετανίας, ΚΚΕ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), Κόμμα Τουντέχ (Ιράν), ΚΚ Ισπανίας, Ιταλοί Κομμουνιστές, ΚΚ Κούβας, ΚΚ Ισημερινού, Λιβανέζικο ΚΚ, Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, ΚΚ Ουκρανίας, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, ΚΚ Παλαιστίνης, Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Συριακό ΚΚ, ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας (Τσεχία).

Η συνεδρίαση θα καθορίσει το θέμα και την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της 16ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στη βάση των αποφάσεων της 15ης Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το 2013 στη Λισαβόνα, όπως και ζητήματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις και τη δράση των κομμουνιστών.

Οι ετήσιες Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ξεκίνησαν από την Αθήνα το 1999, όπου και πραγματοποιήθηκαν μέχρι το 2005. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στη Λισαβόνα (Πορτογαλία), στο Μινσκ (Λευκορωσία), το Σάο Πάολο (Βραζιλία), στο Νέο Δελχί (Ινδία), στην Τσουάνι (Ν. Αφρική), στην Αθήνα, στη Βηρυτό (Λίβανος), στη Λισαβόνα και αναδείχθηκαν ως μια από τις κορυφαίες διεθνείς δραστηριότητες του κομμουνιστικού κινήματος. Φέτος σειρά έχει η αμερικανική ήπειρος (στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ