Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Επίθεση με χειροβομβίδα, αλλά και πυρά εξαπέλυσε το περασμένο Σάββατο ένας Νοτιοκορεάτης στρατιώτης, σκοτώνοντας πέντε μέλη της μονάδας και τραυματίζοντας άλλους επτά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην ανατολική πλευρά της κορεατικής χερσονήσου. Χτες, ο 22χρονος στρατιώτης συνελήφθη αφού - σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού - είχε κάνει αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας και ενώ είχε ανταλλάξει πυρά με στρατιώτες που τον κυνηγούσαν σε δασώδη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη ΛΔ Κορέας. Νοτιοκορεατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Εκτός ελέγχου μαίνεται πλέον η επιδημία του αιμορραγικού ιού Εμπολα σε δυτικοαφρικανικές χώρες όπως η Γουινέα Ισημερινού, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε με διεθνείς οργανώσεις αρωγής να απαιτούν «μαζική συγκέντρωση πόρων» να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωσή της. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από το Φλεβάρη ως σήμερα στη Δ. Αφρική έχουν πεθάνει από τον ιό περίπου 340 άτομα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Βομβιστική επίθεση στην ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της βορειοανατολικής πόλης Κάνο στη Νιγηρία προκάλεσε χτες το απόγευμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 12.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η ρίψη πλαστικών στους Ωκεανούς απειλεί τη θαλάσσια ζωή, τον τουρισμό, την αλιεία και προκαλεί ζημιές ύψους 13 δισ. ευρώ προειδοποίησαν χτες αξιωματούχοι του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ κατά την έναρξη της πρώτης Συνόδου για το Περιβάλλον που πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Το UNEP εξέφρασε επίσης «την ανησυχία του για τη χημική μόλυνση (...) και την οικονομική ζημιά που προκαλείται στους τομείς του τουρισμού και της αλιείας σε πολλές χώρες».

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ελεύθερη αφέθηκε χτες η 27χρονη Σουδανή μητέρα που είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή επειδή αλλαξοπίστησε και παντρεύτηκε Χριστιανό έπειτα από το διεθνή σάλο που προκάλεσε η υπόθεσή της.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία είναι εγγυήτρια της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον, κάτι που συνεπάγεται και διαφύλαξη της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, είπε χτες ο Σέρβος Πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, υπογραμμίζοντας ότι με τον Πρόεδρο της σερβοβοσνιακής οντότητας, Μίλοραντ Ντόντικ, έχει εξαιρετικά καλή συνεργασία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί να κάνει κάτι για να επιβιώσει η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, αν εκείνη δεν το επιθυμεί...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ