Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Μέτρα «αναβάθμισης» του τζόγου

Στα μέτρα «αναβάθμισης» του χρηματιστηριακού τζόγου που πήρε το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) καθώς και στις προσπάθειές της για ακόμη μεγαλύτερη επέκτασή του (στη γλώσσα του τζόγου το «βάθος» της αγοράς) αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΧΑΑ Π. Αλεξάκης.

Προκειμένου να καλλιεργήσουν το.... «όραμα» κατέφυγαν για μια ακόμη φορά στη μόνιμη επωδό της επέκτασης στην περιοχή των Βαλκανίων, στα εκεί «τοπικά» χρηματιστήρια, μέσω κοινών συστημάτων συναλλαγών και προώθησης διαφόρων υποπροϊόντων του τζόγου, όπως μερίδια ελληνικών αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχών Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Το όραμά τους συνδαυλίζει η «σύνδεση του ελληνικού χρηματιστηρίου με χρηματιστήρια ή χρηματιστηριακούς σχηματισμούς της ΕΕ», έτσι ώστε να «δημιουργηθεί μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά», δηλαδή καλύτεροι όροι συγκέντρωσης και ανακατανομής του πλούτου σε όφελος της πλουτοκρατίας.

Σε μια προσπάθεια να πείσουν για τη... «διαφάνεια» των συναλλαγών, επανέλαβαν τα μέτρα που πήραν στο προηγούμενο διάστημα για τη διευκόλυνση του τζόγου, δηλαδή όλη εκείνη την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε και που οδήγησε στην καταλήστευση των πολλών από τους ελάχιστους αετονύχηδες και σε χρεοκοπία δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά. Το «κλου» όμως ήταν η ανακοίνωση για χρονική επέκταση των συναλλαγών μέχρι τις 4 το μεσημέρι σε πρώτη φάση, κάτι που θα συμβεί έως το τέλος του έτους και ακόμη περισσότερο στη συνέχεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ