Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΓΑ
Πολύμηνη καθυστέρηση στη χορήγηση συντάξεων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με τα νεύρα και τη φτώχεια των ξωμάχων αγροτών «παίζουν» κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΓΑ. Οι αγρότες και αγρότισσες που υπέβαλλαν από τις αρχές του 2000 τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση έφτασαν σε σημείο να περιμένουν διάστημα 11 μηνών και πλέον για να πάρουν τη σύνταξή τους. Ανάλογη είναι η εικόνα στις αναπηρικές συντάξεις και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του ΟΓΑ προς τους ασφαλισμένους του.

Το πρόβλημα αυτό έφεραν στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΚΚΕ, καταθέτοντας Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Γεωργίας. Στην Ερώτηση τονίζονται τα παρακάτω: «Σύμφωνα με καταγγελίες από το νομό Λάρισας, το νομό Λέσβου, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, έντονη είναι η αγανάκτηση των δικαιούχων σύνταξης γήρατος (γεννηθέντες το 1935) και αναπηρίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι οποίοι - αν και κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον περασμένο Ιούνη - δεν έχουν πάρει ακόμη τη σύνταξή τους, παρόλο που διανύουμε ήδη το Μάη του 2001.»

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής, Σταύρος Σκοπελίτης, Σπύρος Στριφτάρης και Αγγελος Τζέκης, ρωτούν τους δύο υπουργούς: Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να χορηγηθούν άμεσα στους δικαιούχους του ΟΓΑ οι συντάξεις γήρατος και αναπηρίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ