Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ
Ετοιμάζουν νέο μισό δισ. δολάρια βοήθεια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την ιρακινή κρίση για να εντείνει τον ιμπεριαλιστικό ρόλο στη Συρία προς όφελος των αμερικανικών μονοπωλιακών συμφερόντων, η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε χτες από το Κογκρέσο να εγκρίνει μισό δισ. δολάρια προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκπαίδευση «μετριοπαθών αντικαθεστωτικών» δυνάμεων που μάχονται την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ.

Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», το νέο πρόγραμμα που επιδιώκει να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση Ομπάμα στη Συρία είναι ένα μικρό μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος «επιχειρήσεων στο εξωτερικό» ύψους 65,8 δισ. (βλέπε Μέση Ανατολή και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη). Πάντως, οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις στη Συρία συνεχίζονται, με την 31χρονη Σύρα ηθοποιό Σουζάν Σαλμάν να συγκαταλέγεται στα τελευταία θύματα από τη ρίψη οβίδας στη Δαμασκό.

Ρωσία: «Σοβαρή» η πιθανότητα «κράτους τρομοκρατών»

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το περασμένο 24ωρο στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη ο Ρώσος πρέσβης Βιτάλι Τσούρκιν πρότεινε να αναλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού δράση προκειμένου να στερηθούν οι τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε» μία σημαντική πηγή πλουτισμού που προέρχεται από το λαθρεμπόριο πετρελαίου που πηγάζει από περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που έχουν πέσει υπό τον έλεγχό τους, αναφέροντας ως παράδειγμα την ανάλογη περίπτωση της Λιβύης.

Πρότεινε την άσκηση πιέσεων από Ρωσία και ΗΠΑ στις εμπόλεμες πλευρές της Συρίας, με στόχο την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου και προέβλεψε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι «πολύ, πολύ σοβαρή η προοπτική» ενός «κράτους τρομοκρατών» που θα ξεκινά από το Χαλέπι της Βόρειας Συρίας και θα φθάνει ως τη Βαγδάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ