Τρίτη 1 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή αύριο το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Παρεμβάσεις του ΚΚΕ ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και τη στρατηγική της απελευθέρωσης. Αυξήσεις από σήμερα στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος

Περίπου 3.000 εργαζόμενοι της σημερινής ΔΕΗ θα περάσουν στη «μικρή» θυγατρική και θα μεταφερθούν στο νέο εργοδότη
Περίπου 3.000 εργαζόμενοι της σημερινής ΔΕΗ θα περάσουν στη «μικρή» θυγατρική και θα μεταφερθούν στο νέο εργοδότη
Αύριο Τετάρτη θα κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», η οποία θα πωληθεί στη συνέχεια σε ιδιώτες. Από σήμερα, εξάλλου, αυξάνονται και οι τιμές στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, θα ισχύσουν αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο για κατανάλωση 0 - 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια.

Η «μικρή ΔΕΗ» θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια περίπου 2.318 MW. Στις μονάδες της θα απασχολούνται συνολικά 3.000 από τους σημερινούς υπαλλήλους της ΔΕΗ ΑΕ και θα πάρει από τη μητρική εταιρεία πελατολόγια με 2 εκατ. καταναλωτές, οικιακούς και βιομηχανικούς.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η περιουσία της νέας εταιρείας θα δημιουργηθεί από τη «ΔΕΗ ΑΕ, με εισφορά στη νέα εταιρεία ποσοστού που προσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ ΑΕ και της πελατειακής της βάσεως». Στη «μικρή ΔΕΗ» παραχωρούνται μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιγνίτη, υδροηλεκτρικές μονάδες και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής.

Με στόχο να οργανωθεί με μαζικούς όρους η αντίθεση των εργαζομένων στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και συνολικά στην πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, που προωθείται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ διοργανώνουν παρεμβάσεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε υπηρεσίες και καταστήματα της ΔΕΗ στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες πόλεις.

Χτες, στη Δυτική Μακεδονία έγιναν περιοδείες στο Ορυχείο Αμύνταιου, στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, στο Ραουλάδικο, στον ΑΗΣ Αμύνταιου και στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται περιοδεία στις 7 π.μ., στα υπόγεια και εναέρια δίκτυα στον Εύοσμο, με επικεφαλής τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Επίσης, στη Δυτική Μακεδονία, στον ΑΔΜΗΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Βήττα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και στον ΑΗΣ Καρδιάς, με τον Νώντα Στολτίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Χτες, ο Νίκος Γόντικας, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιόδευσε στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης. Μεταξύ άλλων, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ», την Παρασκευή 4 Ιούλη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.

Επίσης χθες, στην πλατεία Ελευθερίας της Εδεσσας έγινε συγκέντρωση με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής, καθώς στη «μικρή ΔΕΗ» εντάσσονται και τα δύο υδροηλεκτρικά εργοστάσια (Αγρα και Εδεσσαίου) της Πέλλας. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ