Τρίτη 1 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την ανάκληση των απολύσεων, καμία νέα απόλυση και πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό. Το πρωί συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα τους.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Στο λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε χτες το πλοίο «Μυτιλήνη» λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο είχε ξεκινήσει λίγο πριν από τις 7 μ.μ. με προορισμό την Ικαρία. Ανατολικά της Αίγινας, ο καπετάνιος ανέφερε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Εκτός από τους 275 επιβάτες, το πλοίο μετέφερε 38 φορτηγά, 39 ΙΧ, 14 δίκυκλα και 76 άτομα πλήρωμα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ: Σήμερα Τρίτη, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ οι συντάξεις του Ιούλη, σε 703.269 συνταξιούχους του Οργανισμού. Την Παρασκευή, 18 Ιούλη, θα γίνει επίσης από τον ΟΓΑ η καταβολή στους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών). Την ίδια μέρα, θα γίνει πληρωμή και των οικογενειακών επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

ΚΑΒΑΛΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ έκανε την Παρασκευή 27/6 η Γραμματεία Καβάλας της ΠΑΣΕΒΕ, με αφορμή την απειλή διακοπής ρεύματος στο κατάστημα αυτοαπασχολούμενου, λόγω οφειλών. Αρχικά η ΔΕΗ επέμενε σε διακανονισμό που ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσει ο καταστηματάρχης. Κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΕΒΕ, η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να βελτιώσει κατά πολύ τους όρους του διακανονισμού, για να μπορεί ο αυτοαπασχολούμενος να ανταποκριθεί.

ΕΒΕ ΑΘΗΝΑΣ: Ο Σύλλογος αυτοαπασχολούμενων - επαγγελματιών και εμπόρων δήμου Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου, αύριο Τετάρτη 2/7, στις 5 μ.μ. στο κτίριο της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24 3ος όροφος). Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Σε 3ωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ., προχωρά η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 9 π.μ. στο προαύλιο του πρακτορείου «Ευρώπη». Το σωματείο διεκδικεί την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, που να εξασφαλίζει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΣΕΑΑΝ: Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε την περασμένη βδομάδα η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ. Μεταξύ άλλων, αποφάσισε να καλέσει στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα κέντρα Ειδικής Αγωγής, την Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 11 π.μ., στη διεύθυνση Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας (Σολωμού 60), με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, είναι απλήρωτοι από 7-12 μήνες κι αντιδρούν στην υποβάθμιση και τη διάλυση των κέντρων και στην επιβολή τροφείων. Επίσης, η ΣΕΑΑΝ στηρίζει την κοινή εκδήλωση - λαϊκό γλέντι του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», στην αυλή του ΚΕΑΤ, το Σάββατο 12 Ιούλη στις 9 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις απέναντι στους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΔΕΗ (2019-08-29 00:00:00.0)
Ξεδιπλώνουν συντονισμένες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2018-06-28 00:00:00.0)
Απαίτησαν επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια ανέργου με παιδί ΑμΕΑ (2016-12-16 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας (2015-03-21 00:00:00.0)
Κόβουν το ρεύμα σε 160 σπίτια κάθε μέρα (2010-09-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ