Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για τα σχέδια απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη προς την ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Κάθριν Αστον

Την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας από την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας με τη στήριξη των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, προς την ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Κ. Αστον. Επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ, τονίζει ότι σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ τα Κομμουνιστικά Κόμματα έχουν τεθεί σε παρανομία καθώς ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη ιδεολογία της.

Ολόκληρη η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που στηρίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από την ΕΕ και τους συμμάχους της, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, προχώρησε στις 8-7-2014 στις νομικές διαδικασίες για να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, με το πρόσχημα της δήθεν "αντισυνταγματικής δράσης".

Η επιχείρηση απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας συνδέεται με τη συνέχιση της δολοφονικής επίθεσης της ουκρανικής κυβέρνησης στην Ανατολική Ουκρανία και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, εφαρμόζοντας το σχέδιο που από κοινού κατέστρωσαν η ουκρανική κυβέρνηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ.

Οι ευθύνες της ΕΕ είναι μεγάλες. Προκειμένου να έχει επιτυχία η ιμπεριαλιστική επέμβασή της στην Ουκρανία, αξιοποίησε και στήριξε φασιστικές οργανώσεις, ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους του ναζισμού, την πραξικοπηματική αναρρίχησή τους στην κυβερνητική εξουσία.

Ο επικίνδυνος ρόλος της ΕΕ δεν περιορίζεται στην Ουκρανία, αλλά έχει ανακηρύξει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της, πρωτοστατώντας συνολικά στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, στην απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ τα Κομμουνιστικά Κόμματα έχουν τεθεί σε παρανομία, απαγορεύεται η χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων, η κομμουνιστική ιδεολογία και η δράση των κομμουνιστών, η υπεράσπιση του σοσιαλισμού διώκονται ποινικά. Η δίωξη των Κομμουνιστικών Κομμάτων και της δράσης των κομμουνιστών αποτελεί την άλλη όψη της κλιμάκωσης της επίθεσης κατά των εργαζομένων και της επιβολής σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.

Πώς τοποθετείται η ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ σχετικά με την επιδίωξη της ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία και τη δράση των κομμουνιστών, ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ