Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Προκλητική επιχείρηση λαϊκής παραπλάνησης

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

«Να σηκωθούμε, να τινάξουμε από πάνω μας τη σκόνη και να βγούμε στην κορυφή», κάλεσε η Πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ το λαό της Βραζιλίας, σπεύδοντας να «αξιοποιήσει» την απογοήτευση που προκάλεσε η προχτεσινή ήττα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ με σκορ 1-7. Προσπαθώντας να καλλιεργήσει κλίμα ...«εθνικής ομοψυχίας» και «ενότητας», η Ρουσέφ δήλωσε «είμαι πολύ λυπημένη για όλους μας, για τους οπαδούς, για τους παίκτες... Ωστόσο, δεν πρέπει να πτοηθούμε».

Με το βλέμμα της στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του επόμενου Οκτώβρη, η Ρουσέφ συνέχισε την προκλητική προσπάθεια λαϊκής παραπλάνησης σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο έχει πολλούς θαυμαστές και με αφορμή και το Μουντιάλ αξιοποιήθηκε για να στρατευτεί ο λαός πίσω από τα σχέδια και τους ανταγωνισμούς μεγάλων μονοπωλίων, αλλά και να στηρίξει την κυβέρνηση που φαίνεται να έχει σημαντική λαϊκή αποστροφή.

Η κυβέρνηση φοβάται ότι η ματαίωση των προσδοκιών για ένα έκτο παγκόσμιο κύπελλο και η ταπεινωτική προχτεσινή ήττα της «Σελεσάο» θα ανατροφοδοτήσει τις λαϊκές αντιδράσεις για μια διοργάνωση που κόστισε πάνω από 11 δισ. δολάρια σε μια χώρα όπου εκατοντάδες χιλιάδες ζουν σε παραγκουπόλεις, χωρίς γιατρούς, ακόμα και χωρίς νερό ή αποχετευτικό δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ