Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει μεθοδεύσεις και συμπεριφορές σε βάρος εργαζομένων

Στιγμιότυπο από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη χαλυβουργία «Σιδόρ» το 2009
Στιγμιότυπο από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη χαλυβουργία «Σιδόρ» το 2009
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Μεθοδεύσεις σε βάρος εργαζομένων όπως αυτές που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στην κρατική εταιρεία ενέργειας Corpoelec και το συνδικάτο Fetraelec (Federaciοn de Trabajadores de la Industria Electrica), καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (ΚΚΒ).

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΒ στους εργάτες συνολικά του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στο συνδικάτο Fetraelec, ο Γιουλ Γιαμπούρ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΒ κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τις καταγγελίες για «στοχοποιήσεις» συνδικαλιστών και εργατών από στελέχη της εργοδοσίας και κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας Χέσε Τσακόν.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων έχουν καταγγείλει την άρνηση της εργοδοσίας να γίνουν διαπραγματεύσεις για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που δεν έχει επικαιροποιηθεί εδώ και χρόνια, τόνισε ο Γιαμπούρ. Πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες δημιουργίας Σοσιαλιστικών Εργατικών Συμβουλίων, που ξεκίνησαν στο συγκεκριμένο χώρο εδώ και κάποιο καιρό, δέχτηκαν την επίθεση από τη διοίκηση της εταιρείας.

Εμείς απευθύνουμε έκκληση ώστε η διοίκηση της εταιρείας να λάβει υπόψη της τους συλλογικούς μηχανισμούς των εργαζομένων που δυναμώνουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της αυτές τις καταγγελίες, επισήμανε. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία τεχνοκρατικοποίησης των εργασιακών σχέσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιαμπούρ, εκ μέρους του ΚΚ Βενεζουέλας.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του κλάδου και το συνδικάτο Fetraelec έχουν καταγγείλει χειρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού της βενεζουελάνικης κυβέρνησης και της διοίκησης της «Corpoelec», κατηγορώντας τους - σύμφωνα και με δημοσιεύματα του βενεζουελάνικου αστικού Τύπου - ότι θέλουν να επιβάλουν μια διαχείριση αυταρχική, που αποκλείει όποιον αντιτίθεται στους «καπιταλιστικούς τους στόχους ...για μετατροπή της εταιρείας σε ιδιοκτησία μιας συγκεκριμένης ομάδας».

Σημείωναν ότι εδώ και ένα χρόνο ο Τσακόν έχει συναντηθεί με τους συνδικαλιστές μόνο μια φορά. Επιπλέον, ότι προωθεί μέτρα που επιδιώκουν τη μείωση και την «ελαστικοποίηση» των μισθών και απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. «Η εταιρεία βυθίζεται στην εγκατάλειψη κατά συνέπεια της εφαρμογής ενός τρόπου διοίκησης που φέρνει το χάος», τόνιζαν εκπρόσωποι του συνδικάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε γραμμή ρήξης με τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του συστήματος, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων (2022-11-09 00:00:00.0)
Οι συκοφαντίες και οι απειλές ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας είναι απαράδεκτες (2021-02-13 00:00:00.0)
2η Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας (2019-04-20 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Βενεζουέλας (2018-08-18 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές (2010-08-29 00:00:00.0)
Σειρά συμφωνιών με Βραζιλία και Λευκορωσία (2009-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ