Κυριακή 13 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ)

Το Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά
Το Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά
Κέντρο Αποκατάστασης Τραύματος: Το ΚΑΤ είναι ένα γενικό νοσοκομείο με ορθοπεδική κατεύθυνση, δέχεται διακομιδές απ' όλη τη χώρα, γι' αυτό και εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά περιστατικά, για βλάβες που προκαλούνται από κάθε είδους ατύχημα ή πάθηση.

Παρόλ' αυτά, τα «σχέδια» της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ΚΑΤ είναι να απομείνει με λίγα ορθοπεδικά κρεβάτια και να μειωθούν τα χειρουργεία, να υποβαθμιστεί κι άλλο η αποκατάσταση. Αυτονόητα, το κενό που θα αφήσει μια τέτοια εξέλιξη, θα το καλύψει με το αζημίωτο ο ιδιωτικός τομέας, που ήδη κάνει χρυσές δουλειές στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Η μείωση του εργατικού, μη μισθολογικού «κόστους», που αποτελεί και κατεύθυνση της ΕΕ, έχει επιπτώσεις και στις υπηρεσίες Υγείας, στα δημόσια νοσοκομεία, όπως είναι το ΚΑΤ: Το κράτος όλο και λιγότερο αναλαμβάνει την ευθύνη και το κόστος της δημόσιας υγείας. Ετσι, έχουμε περικοπές στο προσωπικό, συρρίκνωση των αποδοχών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περικοπές στα υλικά, περικοπές σε δωρεάν υπηρεσίες για το λαό.

Από την άλλη, υποβαθμισμένες υπηρεσίες επί πληρωμή από τους ασθενείς και ένταση της επιχειρηματικής δράσης είναι το παρόν και τον μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων, αν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, μαζί με το λαό, δε βάλουν φρένο, διεκδικώντας η Υγεία να είναι μόνο δημόσια, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, δωρεάν για όλους, να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του νοσοκομείου αναδείχτηκαν την Παρασκευή, στην περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου στο ΚΑΤ. Μια εικόνα από την καθημερινότητα του Νοσοκομείου καταγράφει το σημερινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ