Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΦΑΡΜΑΚΟ: Σε απόλυση δέκα εργαζομένων μέχρι το τέλος του μήνα προχωρά η φαρμακευτική εταιρεία «CANA ΑΕ», όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, μετά από παρέμβαση και συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας. Οπως καταγγέλλει, «θα απολυθούν οι δέκα εργαζόμενοι του τμήματος της αποθήκης - διανομής, αφού αυτό δίνεται από την CANA σε εξωτερικό συνεργάτη, εταιρεία LOGISTICS (...) προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος (...) Για τους ίδιους λόγους, η εταιρεία είχε απολύσει, πριν δυο χρόνια περίπου, 40 ιατρικούς επισκέπτες και στη συνέχεια επέβαλε εκ περιτροπής 4ήμερη εβδομαδιαία εργασία στο εργοστάσιο».

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει τη χρονική παράταση που είναι αναγκαία για την κατάθεση όλων των φορολογικών δηλώσεων, να μην επιβληθούν πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, να παρθούν άμεσα μέτρα φορολογικής ανακούφισης για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Για το σκοπό αυτό προγραμματιζόταν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ. έξω από την εφορία Καλαμάτας η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σύσκεψη για τον απολογισμό του συλλαλητηρίου στις 19 Ιούνη στην Αθήνα και τον παραπέρα προγραμματισμό της δράσης διοργάνωσαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέτρα που έρχονται το επόμενο διάστημα και αφορούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών, την επίθεση στην Υγεία και την Παιδεία, το χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία κ.ά.

ΑΡΤΑ: Με αύξηση των ψηφισάντων κατά 30% (306 από 232) ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Αρτας. Η αύξηση του αριθμού των ψηφισάντων έχει ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη αύξηση και σε αντιπροσώπους της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για το Εργατικό Κέντρο Αρτας (από 12 σε 14) και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (από 2 σε 3). Το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί εργαλείο για την παραπέρα ενίσχυση του σωματείου, την ανάπτυξη δράσης σε ταξική κατεύθυνση και την υπεράσπιση των εργαζομένων του κλάδου Εμπορίου από καλύτερες θέσεις.

ΕΛΤΑ: Απεργία έκαναν χτες οι διανομείς των ΕΛΤΑ στο Νομό Αττικής, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων προκειμένου «να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των ταχυδρομείων». Προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα, θα προχωρήσουν σε νέα τετραήμερη απεργία από 11 έως και 14 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ