Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΕΣΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Πάρτε μέρος μαζικά στους αγώνες

Κινητοποιήσεις από αύριο στο Λαϊκό

Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών απορρίπτει κάθε μορφή του λεγόμενου «κοινωνικού διαλόγου» και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία των νοσοκομείων να πάρουν μέρος μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία και την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Επίσης τούς καλεί να οργανώσουν την πάλη τους συγκροτώντας παντού Επιτροπές Αγώνα που θα οργανώσουν την ενιαία πάλη των εργαζομένων, αλλά και με στόχους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων όπως αποφασίστηκε απ' την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ είναι το εξής:

  • Στις 5, 6, 7 και 8 του Ιούνη θα πραγματοποιούν 3ωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.). Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα γίνονται στα νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.
  • Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν σ' αυτή τη φάση με την 7ωρη πανελλαδική στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 13 του Ιούνη.

Στην πορεία αυτή ξεσπούν και κινητοποιήσεις ανά νοσοκομείο:

Ετσι, από αύριο μέχρι και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Λαϊκό νοσοκομείο κάνουν στάσεις εργασίας από τις 7:30 π.μ έως τις 2 μ.μ, ενώ στο νοσοκομείο θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της νοσηλείας ασθενών σε ράντζα, που πλημμυρίζουν καθημερινά τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λένε «όχι» στη δραματική μείωση του προσωπικού - αναλογεί μια εξουθενωμένη από την εντατικοποίηση νοσηλεύτρια το βράδυ για 60 έως και 100 - που έχει φτάσει πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας και ζητούν την άμεση κάλυψη των μάχιμων κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Επίσης, τη χορήγηση των κανονικών αδειών και των ρεπό, όπως ορίζει ο νόμος και άμεση χορήγηση των οφειλομένων ημερών ανάπαυσης σε όλους τους εργαζομένους, που έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης. Αλλά και τη λήψη μέτρων υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων και την τήρηση των διατάξεων για την προστασία της μητρότητας.

  • Την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα αποφασίσουν και οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» στη Γενική τους Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί αύριο στο Δώμα του νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ