Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ
Οριστικό λουκέτο τον Ιούνη του 2015

Τον Ιούνη του 2015 θα μπει το οριστικό ευρω-λουκέτο στα δημόσια ψυχιατρεία, όπως ακριβώς προβλέπει το σύμφωνο Λυκουρέντζου - Αντορ. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα από τις συναντήσεις της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) προχτές και στο «Δρομοκαΐτειο» χτες.

Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, όπως είπε η υφυπουργός στη συνάντηση με το ΨΝΑ, προχωρά και το νοσοκομείο θα αλλάξει χρήση τον Ιούνη του 2015. Δηλαδή θα γίνει Κέντρο Αλτσχάιμερ ή Βουλιμίας ή θα αναπτυχθούν κλινικές. Περί αλλαγής της χρήσης και του «Δρομοκαΐτειου» ήταν η απάντηση της υφυπουργού και στη δεύτερη συνάντηση, όπου εκτός απ' τους εργαζόμενους πήραν μέρος και εκπρόσωποι της Διοίκησης. Το «Δρομοκαΐτειο», όπως και ορισμένα ακόμα δημόσια νοσοκομεία, είναι κληροδότημα και - παρά τις διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις από το 1983 και μετά - ο χαρακτήρας αυτός διατηρήθηκε, με αποτέλεσμα οι όποιες αποφάσεις παίρνονται δεν αλλοίωσαν αυτό το χαρακτηριστικό.

Κατά τα άλλα, η υφυπουργός υποστήριξε ότι δεν θα πειραχτεί κανένας εργαζόμενος και ότι θα γίνουν και 1.300 προσλήψεις για να ενισχυθούν οι ψυχιατρικοί τομείς στα δημόσια γενικά νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ