Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β' ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
«Ναι» και στο άρθρο 36 του «δασοκτόνου» νομοσχεδίου

Με 50 βουλευτές από τους 97 του Β' Θερινού να ψηφίζουν υπέρ, εγκρίθηκε προχτές το απόγευμα με ονομαστική ψηφοφορία από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και το άρθρο 36 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα δάση. «Οχι» ψήφισαν 47 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο φέρει τίτλο: «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Εχει ψηφιστεί στο σύνολό του, με εξαίρεση το άρθρο 36, από την κυβερνητική πλειοψηφία από την 1η Αυγούστου. Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διατάξεις του προβλέπουν ότι επιτρέπονται επεμβάσεις που ενδιαφέρουν τους μονοπωλιακούς ομίλους στα δασικά οικοσυστήματα, δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης ακόμη και βιομηχανικών μονάδων και επιχειρηματικών πάρκων όλων των ειδών μέσα στα δάση. Επί της ουσίας συνολικά το νομοσχέδιο εξασφαλίζει φτηνή γη στους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς να υπολογίζονται επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, στην υγεία του πληθυσμού και η ανάγκη της λαϊκής αναψυχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ