Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

Στάση εργασίας σήμερα στη «Wind»

Το κύμα απολύσεων και την αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων από «ενοικιαζόμενους» καταγγέλλουν επιχειρησιακά σωματεία από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα από 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ. οι εργαζόμενοι της «Wind». Η κινητοποίηση αποφασίστηκε χτες σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, μετά από την απόλυση μιας ακόμα εργαζόμενης στην οποία προχώρησε η εργοδοσία. Τους τελευταίους μήνες έχουν απολυθεί 30 περίπου εργαζόμενοι, ενώ απολύσεις έγιναν και την προηγούμενη εβδομάδα. Στην περιοδεία που πραγματοποίησε χτες το σωματείο και στη Γενική Συνέλευση που έγινε οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το σχέδιο της επιχείρησης να «ξεμπερδεύει» με τα δικαιώματα των παλιότερων εργαζομένων. Το σωματείο απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι μαζικές απολύσεις, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου και να προσέλθει η διοίκηση σε συζήτηση για την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.

Τις 5 νέες απολύσεις που έγιναν την Τρίτη στο τηλεφωνικό κέντρο του Ταύρου καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet - Netmed. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Με εντατικούς ρυθμούς η Forthnet προχωρά στην ανακύκλωση του προσωπικού της, με δεκάδες, καλυμμένες ή απροκάλυπτες, απολύσεις συναδέλφων με πολλά χρόνια στην εταιρεία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είτε με τη μορφή της οικειοθελούς αποχώρησης, είτε με τη λογική της μείωσης του κόστους, αλλά και με διάφορα άλλα προσχήματα, συνάδελφοί μας βρέθηκαν στην ανεργία. Την ίδια περίοδο η εταιρεία έχει κάνει προσλήψεις εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών εταιρειών. Οι συνάδελφοί μας δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, με ισοπεδωμένα δικαιώματα». Υπογραμμίζει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι που απολύονται παίρνουν τη θέση τους στις ουρές του ΟΑΕΔ, πασχίζοντας να τα βγάλουν πέρα με το πενιχρό επίδομα, ενώ όσοι παραμένουν στη δουλειά βιώνουν μεγαλύτερη εντατικοποίηση «με καρότο ένα μισθό πείνας και με μαστίγιο την ανεργία», όλα αυτά για να γίνει η εταιρεία περισσότερο «ανταγωνιστική», σε βάρος τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων. «Δεν υπογράφουμε το χαρτί της απόλυσης και ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με το Σωματείο μας», καταλήγει και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ