Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικό ταξίδι στο χρόνο

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, ο Νίκος Ξυδάκης εμφανίζεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου Μπουμπουλίνας, στις Σπέτσες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσείου Μπουμπουλίνας. Ωρα έναρξης: 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με τίτλο «Στην αρχή των τραγουδιών», ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια που ξεκινούν από την αρχή της δημιουργικής του διαδρομής και την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και συνεχίζουν στους ενδιάμεσους σταθμούς μιας μακράς και πολύχρωμης διαδρομής έως το «Γρήγορα η ώρα πέρασε». Εκεί όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι που γίνονται ταξίδι μέσα στο χρόνο, οι λεπταίσθητες αποχρώσεις μιας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μιας μουσικής ιστορίας που καταλήγει στην ποίηση.

Η παράσταση διανθίζεται από οργανική μουσική καθώς και από τους στίχους και τα ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, του Θοδωρή Γκόνη, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του Γεωργίου Βιζυηνού και της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη. Μαζί με τον Νίκο Ξυδάκη, η Νανά Μπινοπούλου και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών: Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο), Γιώργος Διαμαντόπουλος (πλήκτρα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ