Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαγωνισμός Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου και Μικρού Μήκους

Με την ευκαιρία των 25 χρόνων παρουσίας στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση, η Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους - Πρωτότυπου Εργου ή Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Εργου (ο Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ) αλλά και Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους - Πρωτότυπου Εργου ή Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Εργου.

Και στις δύο περιπτώσεις καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στο δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. (www.senariografoi.gr), όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 31η Οκτωβρίου, στη διεύθυνση akak1@hotmail.com. Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά (6932089819).

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οποιοδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποτελεί άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης. Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφόσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων από τους συγγραφείς. Το «πρωτότυπο» σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, καλό είναι να μην υπερβαίνει τις 100 σελίδες (μονό διάστημα) και θα πρέπει να συνοδεύεται από χωριστή, περιεκτική περίληψη, όχι μεγαλύτερη από 450 λέξεις. Τα σενάρια πρέπει να είναι γραμμένα με βάση το επαγγελματικό φορμάτ σε απλό άσπρο χαρτί, κατά προτίμηση με Courier 12pt. Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η απόδειξη κατοχύρωσης του σεναρίου στο ειδικό τμήμα της ιστοσελίδας της Ενωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (www.senariografoi.gr). Ανακοίνωση ημιτελικής επιλογής σεναρίων μέχρι 30 Νοεμβρίου. Τους 6 φιναλίστ θα κρίνει νέα 7μελής επιτροπή. Τελικά αποτελέσματα μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Τα σενάρια των νικητών θα κατατεθούν από δύο εταιρίες παραγωγής είτε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είτε στη ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Η επιλογή του σκηνοθέτη θα γίνει από τους παραγωγούς. Τα σενάρια των νικητών θα μεταφραστούν στην αγγλική και θα διοχετευτούν στη διεθνή αγορά.

Τα ίδια ισχύουν και για το διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους. Στην κατηγορία αυτήν τελικά αποτελέσματα μέχρι 30 Νοεμβρίου. Τα σενάρια των νικητών θα κατατεθούν από δύο εταιρίες παραγωγής τόσο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου όσο και τη ΝΕΡΙΤ προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Οι νικητές, σε ειδική τελετή, θα λάβουν από μία υποτροφία του «Ι.ΙΕΚ D.O.M.I.» για σπουδές στον τομέα κινηματογράφου και τηλεόρασης και, συγκεκριμένα ετήσια, δωρεάν φοίτηση αξίας 4.000,00 ευρώ. Σε όλους τους συμμετάσχοντες θα δοθεί έκπτωση 20% στα δίδακτρα για όλα τα έτη σπουδών. Επίσης, θα λάβουν από ένα tablet, καθώς και από μια τιμητική πλακέτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ