Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ
Δεύτερος νεκρός εργάτης σε ένα μήνα

Ενα ακόμα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε στη ΔΕΗ, μέσα σε ένα μήνα, αυτήν τη φορά στο ενεργειακό κέντρο στη Μεγαλόπολη. Ο 42χρονος, εργοδηγός ηλεκτρολόγος, Θανάσης Αποστολόπουλος, μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ, υπέστη ηλεκτροπληξία, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης σε εκσκαφέα στο ορυχείο στο Ψαθί Μεγαλόπολης.

Ο εργαζόμενος, όπως σημειώνει το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της Μεγαλόπολης (ΣΟΣ), ήταν από τους πιο έμπειρους, πατέρας δύο παιδιών και πρόεδρος του Σωματείου. Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τη μη τήρηση μέτρων ασφάλειας λόγω εργοδοτικής πίεσης για αύξηση της παραγωγής, της έλλειψης προσωπικού, της ελλιπούς συντήρησης και έγκαιρης παροχής ανταλλακτικών και της έλλειψης προληπτικής πολιτικής για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα σε εγκαταστάσεις και μονάδες της ΔΕΗ, αυτήν τη φορά στο ορυχείο Ψαθί στη Μεγαλόπολη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 42χρονου ηλεκτρολόγου, πατέρα δύο παιδιών και προέδρου του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα, η εργατική τάξη θρηνεί δύο νεκρούς εργάτες σε ορυχεία της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση και ειδικά το υπ. Εργασίας έχουν την κύρια ευθύνη και είναι συνένοχοι σ' αυτό το έγκλημα. Επιβεβαιώνεται ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού, το κυνήγι του κέρδους οδηγούν στη συνεχή μείωση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, την εντατικοποίηση της εργασίας που είναι οι κύριες αιτίες των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτήν την εργασιακή "ζούγκλα" και χρειάζεται να διεκδικήσουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά, μαζί με την πάλη για να καταργηθεί η απελευθέρωση στον τομέα της Ενέργειας και για να γίνει η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων σε αυτήν».

Σε Ζάκυνθο και Χαλκίδα

Εχασε τη μάχη για τη ζωή αργά το βράδυ της Κυριακής, 51χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο του Λαγανά στη Ζάκυνθο μετά από χτύπημα που δέχτηκε από Πολωνό τουρίστα στη διάρκεια της βάρδιάς του στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου.

Δύο δάχτυλα «έχασε» σπουδαστής του ΟΑΕΔ που δούλευε ως μαθητευόμενος στο Δήμο Χαλκίδας. Τα δάχτυλα του τα έκοψε η μηχανή κουρέματος του γκαζόν την οποία προσπαθούσε να επισκευάσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-03-03 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στη νέα «αναπτυξιακή» φιέστα (2018-02-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν ενέργειες συγκάλυψης του δυστυχήματος (2014-08-21 00:00:00.0)
Σκοτώθηκε οδηγός (2013-09-03 00:00:00.0)
Τρεις τραυματίες σε δέκα μέρες (2006-08-08 00:00:00.0)
Ενας νεκρός, δύο τραυματίες (2004-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ