Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Φιλεύει» ευχές τους αγρότες για εξομάλυνση των ευρω-ρωσικών σχέσεων

Καμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν βαρύτατα απ' το εμπάργκο που η Μόσχα επέβαλε ως αντίμετρο σε προϊόντα διατροφής από τα κράτη - μέλη της ΕΕ δεν παρέχει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλα, στη «Real news», η κυβέρνηση ...προσεύχεται για τη βελτίωση των ευρω-ρωσικών σχέσεων, διαφορετικά προμηνύονται και νέες μπόρες καθώς τα ροδάκινα διαδέχονται άλλα προϊόντα που θα βρουν τα σύνορα της Ρωσίας κλειστά.

«Ολα εξαρτώνται από την πορεία των ευρω-ρωσικών σχέσεων στο προσεχές μέλλον. Μια περαιτέρω κλιμάκωση των κυρώσεων και των αντιμέτρων θα επιβαρύνει το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό ελπίζουμε και εργαζόμαστε για μια εκτόνωση της κρίσης, για μια πολιτική λύση στα πλαίσια βέβαια του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου. Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν βαθιές ρίζες και δεν εξαντλούνται στην οικονομική συνεργασία. Αλλά χρειάζονται βέβαια και τον κατάλληλο διεθνή περίγυρο για να ανθίσουν», δήλωσε ο Δ. Κούρκουλας στο φόντο πληροφοριών που φέρουν τη Ρωσία να εξετάζει επέκταση του εμπάργκο και σε άλλα προϊόντα από κράτη - μέλη της ΕΕ.

Την ώρα που η συγκυβέρνηση επιφυλάσσει για τους αγρότες ...αέρα κοπανιστό, ο Δ. Κούρκουλας είχε το θράσος να προσθέσει στα παραπάνω αποκαλυπτικά ότι «τέτοιοι διπλωματικοί χειρισμοί δεν ικανοποίησαν ίσως τις φαντασιώσεις όσων αντιλαμβάνονται τις διεθνείς σχέσεις με αταβιστικά αντανακλαστικά της εποχής της Κομιντέρν» και ότι «για να ικανοποιήσουμε τις φαντασιώσεις τους ή τις ονειρώξεις τους δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε την αυξημένη αξιοπιστία που χτίσαμε σαν πόλος σταθερότητας στην περιοχή, σαν αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος»!

Θυμίζουμε ότι ενώ έχουν περάσει περισσότερες από 10 μέρες απ' το εμπάργκο, ενώ προϊόντα σαπίζουν και αγρότες καταστρέφονται, κανενός είδους διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ενώ δεν έχει καν συνεδριάσει το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, κάτι που αναμένεται για τις αρχές Σεπτέμβρη! Τα κράτη - μέλη δεν είναι διατεθειμένα να εκταμιεύσουν αποζημιώσεις απ' τα κρατικά ταμεία, ενώ η ΕΕ απ' την πλευρά της δεν φαίνεται καθόλου πρόθυμη να τις καταβάλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ