Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Βαρβαρότητα οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Στο σχεδιασμό κυβέρνησης και τρόικας για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) αναφέρθηκε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με αυτό, ο σχεδιασμός βασίζεται στους νόμους 3907/2011 και 4052/2012 (αρ. φύλλου 41).

Ειδικότερα ο νόμος 3907 ορίζει: «Με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα». Με άλλα λόγια, οι παράνομοι μετανάστες θα «αξιοποιηθούν» για τη δημιουργία ενός πάμφθηνου εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα.

Με αφορμή το δημοσίευμα, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζει:

«Ντόπια και ξένα μονοπώλια δεν ικανοποιούνται με όσα μέτρα έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και η ΕΕ για να έχουν τσάμπα εργατική δύναμη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο δρομολογούνται να δημιουργηθούν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), οι οποίες θα καθοριστούν με κριτήρια και τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, όπως ονομάζουν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Από εκεί οι καπιταλιστές, δήμοι και άλλοι φορείς θα αντλούν πάμφθηνους εργαζομένους ή και χωρίς αμοιβή. Είναι βεβαίως βαρβαρότητα. Αλλά ο καπιταλισμός πότε δίστασε στην όποια βαρβαρότητα και το όποιο έγκλημα, προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία του; Το ΠΑΜΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και ειδικά τους μετανάστες να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προετοιμάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ