Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Προτάσεις με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών

Νομοθετικές αλλαγές για αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, με ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και μείωση του κόστους Ενέργειας, έταξε ο Αλ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), Κ. Μίχαλο, κατά τη χτεσινή συνάντησή τους.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας ενόψει της ΔΕΘ, όπου και θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωστοποίησε ακόμα στον Κ. Μίχαλο την πρόθεσή του για εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν! Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε απ' την ΚΕΕ μόνιμη επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου οι προτάσεις της να συνεκτιμώνται στη χάραξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ...

«Στόχος μας είναι να συνάψουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία και να πετύχουμε μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση», είπε.

Απ' την πλευρά του ο Κ. Μίχαλος παρέθεσε στον Αλ. Τσίπρα τα αιτήματα της ΚΕΕ για ρύθμιση δανείων και στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων, την οποία συνέδεσε με τη διαδικασία ρύθμισης του κρατικού χρέους. Για μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων στο 15%, μείωση των συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 30% για τις προσωπικές επιχειρήσεις και στο 60% για τις ΑΕ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα πρότειναν αφορολόγητο 7.000 ευρώ και ανώτατο συντελεστή φορολόγησης το 32%.

Από την ΚΕΕ ζητήθηκε ακόμα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 25 έως 100 μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, καθώς και τη σημαντική μείωση του ΦΠΑ, αλλά και ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Ενώ έθεσε και θέμα φορολογίας ακινήτων ζητώντας αναμόρφωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ