Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
«Ψήνεται» η συνεργασία με ΝΔ

Σαν «σύμπραξη σε μια ενδεχόμενη αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής», την οποία για λογαριασμό της αστικής τάξης διεκδικεί η συγκυβέρνηση, παρουσίασε ο Γ. Καρατζαφέρης την προσέγγισή του με τη ΝΔ. Πάντως, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1 μια εφεδρεία του αστικού πολιτικού συστήματος, όπως είναι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., διευκρίνισε ότι προς ώρας δεν υπάρχει κάποια συζήτηση επισήμως με τη ΝΔ.

Υπάρχει, ωστόσο, ανεπίσημη συζήτηση καθώς τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. καλούν να επιστρέψει στη ΝΔ στελέχη όπως οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης, ενώ άνοιγμα έκανε χτες και ο Ε. Στυλιανίδης εξαίροντας την «ωριμότητα» που έχει επιδείξει.

Ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι οι εκλογές είναι θέμα μηνών και πως «είναι ευδιάκριτη η διάθεση να ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική». Η σκόπιμη αοριστία αποσκοπεί στο να καλλιεργούνται αυταπάτες στο λαό ότι επίκεινται μέτρα ανακούφισής του, ενώ στην πραγματικότητα σαν «διαφορετική πολιτική» εννοούν μέτρα ακόμα μεγαλύτερης στήριξης της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Καταλήγοντας, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση εκλογών «ο καθένας από μας θα πρέπει να πάρει θέση» και δείχνοντας προς την πλευρά των ΑΝΕΛ είπε ότι «υπάρχουν κόμματα της κεντροδεξιάς που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κυβέρνηση και συμπράττουν σε κάποιο βαθμό, σε κάποια επίπεδα μαζί του. Εμείς διαφωνούμε με αυτήν την πολιτική».

Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως «επιβάλλεται η συσπείρωση της κεντροδεξιάς» και «η αστική δημοκρατία να αναλάβει το βάρος των προβλημάτων του σήμερα και των ανομημάτων του χθες» και δεν έχασε την ευκαιρία να κομπάσει περί δικαίωσής του λέγοντας «εάν τότε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ακουγόταν η πρότασή μου "πάμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτούμε", είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ