Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Πάτρας

Στις 12 και 13 Σεπτέμβρη στο ΤΕΙ της πόλης

Τα 40 χρόνια κλείνει φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και ταξιδεύει σε όλη τη χώρα γιορτάζοντας με τους νέους, με τους εργάτες, με τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, μεταφέροντας το σύνθημα - υπόσχεση: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Νίκου Μπελογιάνη). Συνεχίζουμε»!

Το ταξίδι του Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Τρίτση», στο Ιλιον με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Παράλληλα, όμως, προετοιμάζονται και τα άλλα Φεστιβάλ στις μεγάλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη στις 11, 12 και 13 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», αλλά και στην Πάτρα στις 12 και 13 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις της Πάτρας, των οποίων το πρόγραμμα δημοσιεύει σήμερα αναλυτικά ο «Ριζοσπάστης» γίνονται στο ΤΕΙ της πόλης, έναν χώρο που έχει αποδειχτεί πολύ φιλόξενος τα τελευταία χρόνια για το Φεστιβάλ, καθώς είναι όμορφος και αρκετά μεγάλος για να υποδέχεται το πλήθος των επισκεπτών του. Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στην Πάτρα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για τις δύο μέρες έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ με τίτλο «ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον... οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν». Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικό και Ρίτα Αντωνοπούλου. Λαϊκό Γλέντι.


ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Επίδειξη παραδοσιακών χορών από το νεανικό συγκρότημα του Δήμου. Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους Αfaza και Μέγα. Συναυλία με τους stelios magalios and the soundpark feat Π. Βιτζιλαίος.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: Επίδειξη taekwondo.

Σάββατο 13 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Στις 21.30 η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Λαϊκό γλέντι με την Γλυκερία.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Σατιρικό σκετς από μαθητές με τίτλο «μια μέρα μέσα και έξω από την τάξη». Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα. Συναυλία με Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: Επίδειξη ελευθέρας πάλης.

  • Στο χώρο του Φεστιβάλ και τις δύο μέρες θα υπάρχει έκθεση, με θέμα «αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», αλλά και παιδότοπος όπου θα παιχτεί παράσταση Καραγκιόζη και θα γίνονται θεατρικά παιχνίδια με παιδικά βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ