Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υμνοι στην ΕΕ

«

Η Ελλάδα μετέχει στην ΕΕ χωρίς αστερίσκους», δήλωσε χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, συντηρώντας την ψευτοαντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την κυβέρνηση, επειδή δε ζήτησε εξαίρεση, ώστε να μην πληγούν απ' το ρωσικό εμπάργκο συγκεκριμένα προϊόντα. Αφορμής δοθείσης, η Σ. Βούλτεψη πήρε την «αγιαστούρα» και «λιβάνισε» την ΕΕ ισχυριζόμενη, κόντρα στην πραγματικότητα που βιώνει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός, ότι: «Η Ελλάδα δεν εξαρτά τη συμμετοχή της στην ΕΕ από πρόσκαιρες περιστάσεις. Η Ελλάδα μετέχει στην ΕΕ χωρίς αστερίσκους. Από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ έχουμε κερδίσει πολλά και έχουμε αποφύγει πολλά δεινά. Και σε οικονομικό και σε εθνικό επίπεδο».

Στα όρια, άλλωστε, του κυνισμού - την ώρα που η φτωχή αγροτιά ξεκληρίζεται και οι ροδακινοπαραγωγοί αναμένουν μάταια αποζημιώσεις - κινείται η δήλωσή της ότι «δεν είναι μόνο τα 150 δισ. που έχουμε λάβει για την αγροτική μας οικονομία στα χρόνια της συμμετοχής μας στην ΕΕ, ούτε τα 2,5 δισ. ευρώ που λαμβάνουμε κάθε χρόνο από την ΚΑΠ, ούτε τα 18,5 δισ. ευρώ που έχουμε λαμβάνειν έως το 2020. Είναι και το 1,2 δισ. εκιού που λάβαμε ως "δώρο" αμέσως μετά την ένταξή μας, το Α΄ ΚΠΣ που μας έδωσε 8 δισ. εκιού, το Β΄ ΚΠΣ που μας έδωσε 17,5 δισ. ευρώ, το Γ΄ΚΠΣ, ύψους 25 δισ. ευρώ, το πρώτο ΕΣΠΑ, που μας έδωσε 21 δισ. ευρώ και το σημερινό ΕΣΠΑ, ύψους 16,3 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2014 - 2020».

Δεν έμεινε όμως εκεί η Σοφία Βούλτεψη, όταν με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ το Αιγαίο έχει γκριζάρει, έφτασε να υποστηρίζει ότι απ' «την ΕΕ έχουμε ωφεληθεί και στα εθνικά μας θέματα, έχουμε συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο, μόνο τον Αύγουστο είχαμε παραβιάσεις και παραβάσεις από τουρκικά μαχητικά στις 6, 14 και 18 του μήνα. Οι αεροπόροι μας τα αναχαίτισαν όλα, όπως κάνουν πάντα. Μπορούν οι αντιευρωπαϊστές να μας πουν τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε την ευρωπαϊκή ομπρέλα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ