Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Υπό απόλυση το 30% του δυναμικού της «Malaysian Airlines»

KOYAΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Στο δρόμο της ανεργίας οδηγείται το 30% του προσωπικού των μαλαισιανών αερογραμμών «Malaysia Airlines», καθώς χτες αποφασίστηκε η απόλυση 6.000 εργαζομένων, στο πλαίσιο μέτρων περιορισμού των οικονομικών ζημιών και αναδιάρθρωσης της εταιρείας, που εκτιμούνται σε περίπου 1,9 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα γίνει εξολοκλήρου δημόσια και θα αλλάξει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο μετά τον Ιούλιο του 2015, ενώ θα ενισχυθεί με έξι δισ. ρίνγκιτ (1,90 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης 12 σημείων, η «Malaysia Airlines» θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε, μετά τις αλλαγές, να καταφέρει να επανέλθει σε κατάσταση κερδοφορίας ως το 2017.

Προχτές η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, στα οποία καταγράφονται καθαρές απώλειες ύψους 307 εκατομμυρίων ρίνγκιτ, από 176 εκατομμύρια ρίνγκιτ που ήταν οι απώλειες πέρυσι, παρότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, που οι καθαρές απώλειες είχαν φτάσει τα 443 εκατ. ρίνγκιτ. Η όλη κατάσταση, που τελικά πληρώνουν οι εργαζόμενοι, συσχετίζεται και με τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα, το ένα με το αεροσκάφος που έχει «εξαφανιστεί» κάπου στον Ινδικό Ωκεανό και το δεύτερο με την περίπτωση πτώσης του αεροσκάφους στην Ανατολική Ουκρανία, που είναι άγνωστο ακόμα πώς ακριβώς έπεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ