Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΓ TOY ΟΗΕ
Τώρα ... αγανακτεί με τους εγκληματίες ισλαμιστές

HMΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ-ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Τη δράση των εγκληματιών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» και κυρίως τα βίντεο που οι ίδιοι δίνουν στην δημοσιότητα και βέβαια αξιοποιούνται από πολλές πλευρές χρησιμοποίησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, μιλώντας κατά την έκτη διάσκεψη «Συμμαχίας των Πολιτισμών» του ΟΗΕ, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το ΙΚ», προσθέτοντας ότι «ολόκληρες κοινότητες που ζούσαν εδώ και γενιές στο Βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων». Φυσικά, ο εν λόγω αξιωματούχος, που υπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, δεν ήταν το ίδιο ...αγανακτισμένος όταν χτίζονταν οι στρατοί των μισθοφόρων στην επέμβαση στη Συρία.

Επίσης, χτες ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ, υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς την πραγματοποίηση διεθνούς ιμπεριαλιστικής επέμβασης κατά του ΙΚ σε Ιράκ, ενδεχομένως και Συρία, λέγοντας ότι «η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη σφαγή αθώων ανθρώπων». Αν και επανέλαβε ότι επισήμως οι ΗΠΑ δεν έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Αυστραλίας. Σε τυχόν στρατιωτική επέμβαση, ο Αυστραλός πρωθυπουργός σημείωσε, πως, αν της ζητηθεί, η κυβέρνησή του είναι «έτοιμη να συμμετάσχει».

Οι αυστραλιανές αρχές θεωρούν ότι ήδη, τουλάχιστον, 15 Αυστραλοί έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στο Ιράκ και τη Συρία στο πλευρό των μισθοφόρων του ΙΚ, ενώ μόνο χτες συνέλαβαν πέντε Αυστραλούς τζιχαντιστές σε αεροδρόμια της χώρας, καθώς ετοιμάζονταν να μεταβούν στο εξωτερικό και πιθανότατα να λάβουν μέρος στις μάχες που γίνονται σε περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, χτες ιρακινά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση της ομόφωνης απόφασης του Κοινοβουλίου της Δανίας να στείλει άμεσα στην Ερμπίλ του αυτόνομου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου «Hercules 130» με όπλα για τους Πεσμεργκά και 55 Δανούς στρατιώτες για να βοηθήσουν, συμβουλευτικά, τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας. Νωρίτερα, ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρτι Λιντεγκάαρντ, είχε χαρακτηρίσει τους τζιχαντιστές του ΙΚ ως τη «μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα». Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση, που στηρίζει και η «Κοκκινοπράσινη Συμμαχία» (κόμμα που συμμετέχει στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου συμπροεδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ), συμμετέχει κανονικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αξιοποιώντας και τα όποια «ανθρωπιστικά προσχήματα».

Νέο βίντεο από τους ισλαμιστές

Χτες οι τζιχαντιστές του ΙΚ, στη Μοσούλη του Βορείου Ιράκ, δημοσιοποίησαν και νέο βίντεο, στο οποίο εμφανίζουν να αποκεφαλίζουν έναν Κούρδο μαχητή αιχμάλωτο, ντυμένο με την πορτοκαλί στολή των αιχμαλώτων αλά Γκουαντάναμο. Το βίντεο συνοδεύτηκε με την «προειδοποίηση» προς τους ηγέτες των Κούρδων του Βορείου Ιράκ να σταματήσουν τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και τις εναντίον τους χερσαίες και εναέριες επιχειρήσεις. Το επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι είναι βέβαια «βούτυρο στο ψωμί» των ιμπεριαλιστών.

Οι πορτοκαλί στολές αιχμαλωσίας δεν είναι η μόνη τακτική που υιοθετούν οι τζιχαντιστές. Υιοθετούν και τις τεχνικές βασανισμού που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες της CIA κατά των υπόπτων για τρομοκρατία, όχι μόνο στο Γκουαντάναμο αλλά και σε παράνομες μυστικές φυλακές στην Ευρώπη, στην Ασία και αλλού.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» σημειώνει ότι πλέον εδώ και καιρό οι μισθοφόροι της οργάνωσης χρησιμοποιούν τον εικονικό πνιγμό.

Επιδρομές στο Αμερλί

Ο ιρακινός στρατός εξαπέλυσε χτες, για ένα ακόμη 24ωρο, σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών που πολιορκούν την πόλη Αμερλί, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Σιίτες Τουρκμάνοι. Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις του ιρακινού στρατού και πολιτοφυλακές Σιιτών έκαναν τις τελευταίες προετοιμασίες για την πραγματοποίηση μεγάλης επίθεσης με στόχο να σπάσουν την πολυήμερη πολιορκία του ΙΚ.

Οι περίπου 15.000 κάτοικοι του Αμερλί είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις νερού, τροφίμων, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης και φοβούνται το διωγμό και τον αφανισμό τους σε περίπτωση που οι μισθοφόροι του ΙΚ καταλάβουν την πόλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διπλωματία και συνεχείς μάχες (2016-01-09 00:00:00.0)
Ζυμώσεις για «αραβική δύναμη» κατά των τζιχαντιστών (2015-03-10 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για χερσαίες δυνάμεις στην επέμβαση (2014-10-14 00:00:00.0)
Βομβαρδισμοί, συγκρούσεις και γεωστρατηγικά συμφέροντα (2014-10-04 00:00:00.0)
Εντείνονται οι σχεδιασμοί εμβάθυνσης της επέμβασης (2014-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ