Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Εκδηλώσεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χανιά

Τιμώντας τα 65 χρόνια ζωής και δράσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει εκδήλωση στα Χανιά, με αφορμή και την επέτειο των 40 χρόνων από την εισβολή και κατοχή μέρους της Κύπρου, αλλά και το Διεθνές Ετος 2014 για την Παλαιστίνη, σήμερα Τρίτη, στις 20.00, πίσω από το Γυαλί Τζαμισί.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν, ως καλεσμένοι της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Χρίστος Κουρτελλάρης, ΓΓ του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, ο Ακελ Τακάζ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης, συντονιστής Μέσης Ανατολής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

-- Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην καθιερωμένη διοργάνωση «Βαλκανική Πλατεία» (στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, 1-7/9), διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις πληρώνονται με το αίμα των λαών», σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ., στο χώρο της «Βαλκανικής Πλατείας». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Νίκος Ζώκας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Μπάμπης Βέλλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Σπυριδάκης, Πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.

-- Επίσης, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο δολοφονημένο, από τη χούντα, αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη, μέλος του ΚΚΕ, Γραμματέα της «Νεολαίας Λαμπράκη» Αμπελόκηπων και μέλος του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ), την Πέμπτη 4/9, στις 8 μ.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων με ομιλητή τον Μιχάλη Σπυριδάκη, πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ και συναγωνιστή του Γιάννη Χαλκίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ