Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Τάκης Στάβερης

Η ΚΟΒ Γαλλίας του ΚΚΕ ανακοινώνει με βαθιά οδύνη το θάνατο του συντρόφου Τάκη Στάβερη, την περασμένη Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε από γονείς Κεφαλονίτες το 1927 και μεγάλωσε στου Γκύζη. Εγινε δραστήριο μέλος της ΕΠΟΝ. Στο δρόμο για το βουνό, το φθινόπωρο του 1943, για να γίνει αντάρτης του ΕΛΑΣ, συνελήφθη από τους Ιταλούς, που τον παρέδωσαν στους Γερμανούς. Μεταφέρθηκε ως αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη βόρεια Γερμανία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη του 1945 κι ήρθε μετανάστης στο Παρίσι το 1954. Απέκτησε οικογένεια κι εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος έως τη συνταξιοδότησή του. Το 1968 τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων της 12ης Ολομέλειας, όπως και την περίοδο της αντεπανάστασης '90-'91 στάθηκε αταλάντευτος στις μάχες ενάντια στον οπορτουνισμό για την υπεράσπιση του χαρακτήρα του Κόμματος. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική, αντιδικτατορική δράση όπως και στο μαζικό μεταναστευτικό κίνημα. Πρόσφερε στην ΚΟΒ Γαλλίας με όλες του τις δυνάμεις παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε μέχρι το τέλος.

Ο σύντροφος Τάκης Στάβερης θα κηδευθεί με πολιτική κηδεία την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη, στις 14.15 (Crematorium du Pere Lachaise, είσοδος από την place Gambetta).

Η KO εκφράζει στη συντρόφισσά του Τασία καθώς και στο γιο και την κόρη του τα θερμά της συλλυπητήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ