Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Στήριξη σε οποιαδήποτε κυβέρνηση

Τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, αρκεί αυτή να μην περιλαμβάνει «φασίστες», ούτε αμφισβητίες της ΕΕ, διαμηνύει ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Αν κι έτσι παραδέχεται ότι το κόμμα του κάνει όρεξη να γίνει δεκανίκι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις που θα σχηματίσουν υπάρχουσες δυνάμεις, με δεδομένο το κοινό στρατηγικό πλαίσιο που μοιράζονται, την ίδια στιγμή υποδεικνύει ότι η χώρα «χρειάζεται μια νέα ηγεσία», ότι «δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σε κίνδυνο, να θέλουν τώρα να μας σώσουν» και πως το κόμμα του δεν είναι όπως τα υπόλοιπα!

«Και δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας. Το Ποτάμι θέλει να αλλάξει κάτι, εν ολίγοις, θέλουμε να κυβερνήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά θα σχηματίσουμε μια συμμαχία, μια συνωμοσία του καλού»!

Κάνοντας λιανά το τι εννοεί, σε άλλη παρέμβαση, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λέσβο, ο Στ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με ακροδεξιό υπουργό. Αλλά ούτε και σε κυβέρνηση με υπουργό κάποιον που θα εκπροσωπεί έναν χώρο που είναι εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας αλλά και της έννοιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ