Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προφεστιβαλικές γιορτές σε χωριά και γειτονιές

Από το θεατρικό στη Χαραυγή της Λάρισας
Από το θεατρικό στη Χαραυγή της Λάρισας
Μικρές γιορτές στις γειτονιές είναι οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που γίνονται αυτήν την περίοδο.

Πριν από μια βδομάδα προφεστιβαλική εκδήλωση έγινε και στην Παραλία Νέων Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού. Rap και hip-hop ρυθμοί από τα σχήματα «Tak G» και «Νυχτοβάτης και Ντίσος», rock από το μαθητικό σχήμα «Vertigo» και έντεχνο πρόγραμμα από την Μαρία, τον Νίκο, τον Φάνη και τον Γιώργο στα drums, «έντυσαν» μουσικά την εκδήλωση. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σαράντης Γεωργίου, μέλος της ΚΝΕ, που, μεταξύ άλλων κατήγγειλε τις προσπάθειες ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, 19 ακινήτων στο Δήμου Θερμαϊκού (μεταξύ αυτών και δύο camping στην Αγία Τριάδα και την Επανωμή) και κάλεσε το λαό της περιοχής να διεκδικήσει τέτοιοι χώροι να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Την περασμένη Παρασκευή προφεστιβαλική εκδήλωση έγινε στη συνοικία Χαραυγή της Λάρισας, όπου η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσίασε παράσταση για τη δράση της ΕΠΟΝ την περίοδο 1941-1949. Νωρίτερα, είχε μιλήσει η Ελισσάβετ Ριζαργιώτη, στέλεχος της ΚΝΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Για την ΚΝΕ, αυτά τα 40 χρόνια Φεστιβάλ δεν αποτελούν απλά μια επέτειο ή αναπόληση, μια μουσειακή αναβίωση, αλλά μια μεγάλη ευκαιρία για να προβάλουμε τα στοιχεία αυτά που καταξίωσαν το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" στα μάτια, στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί η δυναμική, το κύρος, η αξία του Φεστιβάλ που έως σήμερα διατηρεί, δεν μπορεί παρά να προκύπτουν απ' τον ίδιο το χαρακτήρα του, ως Φεστιβάλ της ΚΝΕ, της Νεολαίας του ΚΚΕ».

Στην Παραλία Νέων Επιβατών
Στην Παραλία Νέων Επιβατών
Διήμερη ήταν η προφεστιβαλική που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βαρνάβα Αττικής. Αρκετοί νέοι της περιοχής, εργατόπαιδα στην πλειοψηφία τους, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την ΚΝΕ και τις επαναστατικές ιδέες του ΚΚΕ. Ξεχωριστή στιγμή στο διήμερο ήταν η διοργάνωση του τουρνουά πινγκ-πονγκ όπου συμμετείχαν δεκάδες νέοι και ο νικητής έλαβε ως βραβείο ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Παράλληλα, έγιναν προβολές βίντεο και ταινιών, ομιλίες, παράσταση Καραγκιόζη και λαϊκό γλέντι.

Την Κυριακή, έγινε επίσης εκδήλωση και στα Σελήνια της Σαλαμίνας, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με ομιλία, τουρνουά πινγκ-πονγκ και συναυλίες ροκ/μέταλ από το τοπικό συγκρότημα «Junkyard Ρuppets Resίstance» και έντεχνου τραγουδιού από τους «Τρεις Λαλούν». Στην προφεστιβαλική εκδήλωση συμμετείχε το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ, με ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του.


Στη Σαλαμίνα
Στη Σαλαμίνα

Ενθουσίασε το τουρνουά πινγκ - πονγκ στο Βαρνάβα Αττικής
Ενθουσίασε το τουρνουά πινγκ - πονγκ στο Βαρνάβα Αττικής

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ