Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις για συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει από προχτές Δευτέρα οι μαθητές του Λυκείου της Λάρυμνας μαζί με γονείς, ενάντια στην υλοποίηση της απόφασης για συγχώνευση με το Γενικό Λύκειο Μαρτίνου. Είναι ένα από τα σχολεία που, από αυτήν τη σχολική χρονιά, με το νέο κύμα μεταβολών στο σχολικό χάρτη συγχωνεύονται.

Το 2011, το υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει να κλείσουν οι λυκειακές τάξεις στη Λάρυμνα, όμως κάτω από τις αντιδράσεις, κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών η εφαρμογή αυτής της απόφασης ανεστάλη για μια τριετία. Την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέφρασε και τότε και τώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας μαζί με τους μαθητές και γονείς τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις για να μη συγχωνευτούν τα σχολεία, εξέλιξη που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία και των δύο σχολείων. Καταγγέλλει, παράλληλα, «την κυβέρνηση, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και τις δυνάμεις καταστολής που, από την πρώτη στιγμή, με εκβιασμούς κατά των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, προσπαθούν να σταματήσουν τον αγώνα τους» και καλεί το λαό της Λάρυμνας και του Δήμου Λοκρών να συμπαρασταθούν στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Την ίδια στιγμή, την κατάργηση του νηπιαγωγείου Αγίων στην Αίγινα, το οποίο φιλοξενεί 12 παιδιά, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αίγινας του ΚΚΕ. Και καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, σε κοινό μαζικό αγώνα ενάντια στην πολιτική που υπαγορεύει και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ