Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης επιδομάτων

Απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης επιδομάτων στις οικογένειες εξήγγειλαν χτες ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, και ο υφυπουργός Εργασίας, μετά από σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του διοικητή του ΟΓΑ και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας.

Το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί μάλιστα να εμφανίσει την απλούστευση των αιτήσεων για επιδόματα σαν... πολιτική καταπολέμησης της εγκατάλειψης του σχολείου. «Μέσα από την υπέρβαση της γραφειοκρατίας που μας πρότεινε το Υπουργείο Εργασίας και εμείς τη δεχθήκαμε, υπολογίζουμε ότι έτσι θα έχουμε μικρότερη σχολική διαρροή», δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι δεν είναι η μόνη πολιτική εναντίον της σχολικής διαρροής «αλλά οπωσδήποτε τα χρήματα είναι βασική προϋπόθεση για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, που αποδίδει στη «γραφειοκρατία» ευθύνες για τη σχολική διαρροή, το υπουργείο Παιδείας διαγράφει μαζικά από τα πανεπιστήμια φοιτητές που, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, υλοποιεί μια πολιτική που διώχνει από το Λύκειο παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ