Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Ζητείται ... θαύμα

Το Περιστέρι και ο Αρης έχουν δύσκολη αποστολή στους επαναλητπικούς αγώνες για τους «16». Πιο κοντά στην πρόκριση το Μαρούσι

Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει στην Αθήνα θέλει να το πετύχει στη Μαδρίτη το Περιστέρι, που αντιμετωπίζει σήμερα την Εστουντιάντες για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» στο Κόρατς. Η ελληνική ομάδα έχει δύσκολο έργο όσον αφορά την υπόθεση - πρόκριση, καθώς η εντός έδρας ήττα στο πρώτο παιχνίδι με 10 πόντους διαφορά (85-75) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για όνειρα. Ομως, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν καταθέτουν τα όπλα και δηλώνουν ότι θα παλέψουν για το καλύτερο παρά το δύσκολο της αποστολής τους. «Το έργο μας είναι εξ αντικειμένου δύσκολο καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στους Ισπανούς. Εμείς είτε τα προγνωστικά μας είναι υπέρ είτε κατά οφείλουμε να παίζουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Αν αυτό είναι αρκετό για να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση τότε έχει καλώς», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ακόμα επισήμανε ότι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια πολλές φορές αποτελέσματα έχουν ανατραπεί... Οσον αφορά τα αγωνιστικά υπάρχει μια αλλαγή καθώς στη θέση του Μπρούγου θα βρεθεί ο Σαντιάγκο Αμπατ.

Για το +24 ο Αρης

Ετσι όπως τα κατάφερε ο Αρης στο πρώτο παιχνίδι με τη ΡΤΤ Ανκαρα, όπου ηττήθηκε με 82-59, τώρα και μόνο σε θαύμα θα πρέπει να ελπίζει για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Η διαφορά που καλούνται να καλύψουν σήμερα στο Αλεξάνδρειο (18.30 ΕΤ-3) οι «κιτρινόμαυροι» δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Με βάση και την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο φετινός Αρης τότε τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα. Πάντως οι Θεσσαλονικείς δε χάνουν την αισιοδοξία τους και πιστεύουν ότι οι ελπίδες για το όνειρο, που είναι η πρόκριση στους οκτώ, είναι ακόμα ζωντανές. Μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Λιαδέλης, δηλώνει ότι δε θα πρέπει να βιάζονται μερικοί να ξεγράψουν την ομάδα του. «Η αποστολή μας είναι δύσκολη και ξέρουμε ότι θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς. Ομως εμείς θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Και εδώ θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου», τόνισε ο Βολιώτης παίκτης. Ο τεχνικός της ομάδας, Χρήστος Μαγκώτσιος, δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γάκη καθώς και τον Αρλάουσκας, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

«Τέσσερις» ανάσες πριν τους «8»

Τον αριθμό 4 θα πρέπει να έχουν στο νου τους σήμερα οι παίκτες του Αμαρουσίου. Τόσοι είναι οι πόντοι που τους χωρίζουν από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία στην ιστορία τους, μέχρι στιγμής. Να φιγουράρουν δηλαδή στους «οκτώ» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με αντίπαλο σήμερα τη Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να καλύψουν τη διαφορά των τριών πόντων από την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι με 80-77. Κάτι που δεν είναι ακατόρθωτο για τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, αφού όπως έδειξαν και στο πρώτο παιχνίδι μπορούν να κοντράρουν στα ίσια τους Ισραηλινούς. Αμφίβολες είναι οι συμμετοχές των Φαλέκα και Παναγιωταράκου, που δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης, ενώ για τον Κόρφα συνεχώς μεγαλώνουν οι πιθανότητες να αγωνιστεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ