Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
Στην Κούβα ψάχνει τη σωτηρία του

Ο άρρωστος χρειάζεται δύναμη για να θεραπευτεί και σε μεγάλο βαθμό την παρέχει ένα θετικό πρότυπο, πιστεύουν οι γιατροί. Και ένας διάσημος βαριά ασθενής δείχνει να το ασπάζεται. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που αποτελεί, ως γνωστόν, άλλο ένα θύμα των ναρκωτικών, αποφάσισε να δώσει τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του στην Κούβα. Εχοντας ανάγκη από φροντίδα και ανθρώπινη αντιμετώπιση, επέλεξε κλινική της Αβάνας για να «ντριπλάρει το θάνατο». Το γιατί το εξήγησε ο ίδιος: «Θέλω να βρω τα μάτια και την καρδιά μου για να μπορέσω να δω τον αληθινό θρύλο, τον Φιντέλ Κάστρο», είπε και έδειξε στους δημοσιογράφους το τατουάζ με το πρόσωπο του Τσε Γκεβάρα. Το σύμβολο της αντίστασης στη φθορά και της συνεχούς πάλης.

Φανερά καταπονημένος δήλωσε: «Μπορείς να κάνεις λάθη, να πέσεις σε λακκούβες στο δρόμο και να μείνει στην καρδιά σου ένα κενό. Αυτό κλείνει με το χρόνο. Πιστεύω ότι η καρδιά μου θα έρθει τελικά σε αρμονία με την ψυχή μου». Μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή, στην Κούβα ταξίδεψαν μια ομάδα γιατρών, η γυναίκα του, ο πατέρας του και ο μάνατζέρ του Γκιγιέρμο Κόπολα. Οι γιατροί του συνέστησαν να αρχίσει αμέσως τη θεραπεία γιατί η ζωή του βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο. Αυτό επισήμανε και ο προσωπικός καρδιολόγος του, Κάρλος Αλβάρεζ: «Η κατάχρηση κοκαΐνης έχει προκαλέσει διαστολή στην καρδιά του Μαραντόνα, γεγονός που, εκτός των άλλων, σημαίνει πως ο ασθενής κινδυνεύει από έμφραγμα του μυοκαρδίου και ξαφνικό θάνατο».

Ο Μαραντόνα και οι γιατροί του σκέφτηκαν ως εναλλακτικές λύσεις τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Ομως η γραφειοκρατία, για την εξασφάλιση βίζας, θα έθετε σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή του. Ακόμα η σημαντική πιθανότητα εμπορικής εκμετάλλευσης και συνεχούς προβολής της προσωπικής του τραγωδίας, κάτι που αντενδείκνυται, ήταν από τις αιτίες που απέρριψαν τις παραπάνω χώρες. Αλλωστε δεν παρέχουν όσα κίνητρα πραγματικά χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο «Ντιεγκίτο» για να διορθώσει και να ξεπεράσει το λάθος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ