Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμική πορεία ειρήνης στο Βόλο

Δυναμική πορεία ειρήνης που ξεκίνησε από την πλατεία της Ανακασιάς στο Βόλο και τερμάτισε μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα φιλειρηνιστές της Μαγνησίας. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων της Μαγνησίας Κατά του Πολέμου.

Οταν η πορεία έφτασε στον τελικό προορισμό της, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Χ. Ρούσης, χαιρέτισε τους διαδηλωτές και τόνισε ότι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας παλεύει για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Παλεύει ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη μαζί με όλους τους λαούς του κόσμου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η εκπρόσωπος της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» Αρ. Καραμπουκάλου, η οποία διάβασε ψήφισμα των διαδηλωτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το μουσικό συγκρότημα «Νοέμβρης», με τραγούδια αφιερωμένα στην ειρήνη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας οι διαδηλωτές έκαψαν χάρτινο ομοίωμα ενός πυραύλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, η δήμαρχος Ιολκού Βασιλική Σταυροπούλου, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ