Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Προσπαθούν να διαχειριστούν τη μιζέρια που προκαλεί η πολιτική τους

Αποσπάσματα από την παρέμβαση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες, στον «ΑΝΤ1»

Στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» μίλησε, χτες, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απ' όπου και τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

«Για να συζητάμε στην πολιτική με βάση τα δεδομένα των θέσεων των κομμάτων», σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, «και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το θέμα όμως είναι να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, αν η λογική ενός κόσμου που λέει να είμαστε εκεί μέσα για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε, σε βάθος χρόνου αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα, φέρνει αποτέλεσμα. Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, το γεγονός είναι ότι οξύνονται οι αντιθέσεις με την Τουρκία (...) Συμμετέχουμε σε μια "συμμαχία" - εμείς λέμε συμμαχία λύκων - η οποία δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, αναγνωρίζει "γκρίζες ζώνες", δεν αναγνωρίζει αυτά τα οποία με το Διεθνές Δίκαιο υπάρχουν.

Από εκεί και πέρα το ερώτημα είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή - με καθαρές κουβέντες και όχι «ήξεις αφήξεις» - γιατί σε τέτοιες συνθήκες και σ' αυτούς τους καιρούς που στην Ουαλία συζητούν να φτιάξουν καινούργιο εκστρατευτικό σώμα που θα επεμβαίνει π.χ. στην Ουκρανία, που η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στήριξαν την αντιδραστική κυβέρνηση του Κίεβου, μιλάμε για τους τζιχαντιστές, που πολύ σωστά ειπώθηκε ο ρόλος της Τουρκίας σε σχέση με το «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ), ξεχάσανε να πουν όμως για το ρόλο της ΕΕ και των Αμερικανών που χρηματοδοτούσαν ΙΚ και τώρα θέλουν να το βομβαρδίσουν».

Για τη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης

«Εχουν βάλει τόσα στην πλάτη του λαού μας και βγάζουν κάτι, τα οποία είναι ψίχουλα. Οταν λες έξι δόσεις για ένα φόρο που υποτίθεται ότι ήταν έκτακτος και τώρα μονιμοποιείται - μιλάω για τον ΕΝΦΙΑ - όταν λέμε να γίνει κάτι με τον ΕΦΚ στα καύσιμα, που έχουν πέσει τρία καπέλα σ' αυτό το φόρο (...) Γίνεται μια προσπάθεια να διαχειριστούν τη μιζέρια μειώνοντας τις απαιτήσεις του κόσμου και λέγοντάς του εδώ θα μείνεις, γιατί η πραγματική διαχωριστική γραμμή, την οποία τη θύμισε και ο κ. Σημίτης στη χτεσινή του παρέμβαση, είναι ότι στην ΕΕ υπάρχει εποπτεία διαρκείας, επιτήρηση διαρκείας, υπάρχει έγκριση προϋπολογισμών, υπάρχει τσεκούρι δηλαδή σε μια προσπάθεια, μέτρα τα οποία έχουν προαποφασιστεί να υλοποιηθούν, να γενικευτούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ