Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Λύση - πακέτο» για τις επιχειρηματικές οφειλές

Σε «λύση -πακέτο» για τις κάθε είδους οφειλές των επιχειρήσεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα συζητήθηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων διαβουλεύσεων με την τρόικα και φαίνεται να υπάρχει «καταρχήν συμφωνία». Στο σχέδιο εντάσσονται οι οφειλές των επιχειρηματιών προς τις τράπεζες, την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στο προσεχές διάστημα το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου με την τρόικα, προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του χτες, στο πλαίσιο συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, έκανε λόγο για την ανάγκη να βρεθεί λύση, λέγοντας ότι «μεγάλη σειρά ανθρώπων και επιχειρήσεων είναι δεσμευμένοι από υποχρεώσεις, δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκπληρώσουν και που με μια μικρή βοήθεια μπορούν να ξαναμπούν στην αγορά, να δημιουργήσουν απασχόληση και να βοηθήσουν την οικονομία να πάει μπροστά».

Στο μεταξύ, τη γενίκευση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» τα επόμενα χρόνια προανήγγειλε χτες ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Οπως είπε, «από κοινού με το υπουργείο Εργασίας θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα στους προσεχείς μήνες, προκειμένου να πάρει εθνικές διαστάσεις στο μέλλον». Σε πρώτο πλάνο προβάλλει η πολιτική διαχείρισης των ακραίων φαινομένων φτώχειας, με παράλληλη αξιοποίηση του μέτρου για διάλυση των ήδη υπαρχόντων προνοιακών επιδομάτων και όχι μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ