Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ
Διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις

Κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Αλιμο, μαζί με τους εργαζόμενους της επιχείρησης «3Ε Εκτυπωτική», έκανε προχτές η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή επιδόματος αφερεγγυότητας, καθώς η εταιρεία έχει πτωχεύσει. Διαμαρτύρονται γιατί αν και έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους από τον Ιούλη, δεν τους έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί.

Το συγκεκριμένο επίδομα δεν είναι παρά μια μικρή, αλλά απαραίτητη βοήθεια για τους εργαζόμενους που εδώ και περίπου 3 χρόνια έχουν μείνει χωρίς δουλειά ενώ παράλληλα τους οφείλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας, καθώς καθυστερήσεις υπάρχουν και στην καταβολή των ενσήμων τους. Προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σήμερα στις 10 π.μ., η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί όλους τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 11), όπου πρόκειται να διεξαχθεί η συνέλευση των πιστωτών της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ». Στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Αυτό που αφορά άμεσα τους εργαζόμενους είναι το τι θα ειπωθεί για το ύψος των οφειλών της εταιρείας προς αυτούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ