Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ «ΙΜΑΣ» ΚΑΙ «ΣΥΡΜΑ»
Απεργούν με ασπίδα την αλληλεγγύη

Η εργοδοσία προσπαθεί να πλήξει δικαστικά το δίκαιο αγώνα τους

Κατάμεστη η αίθουσα του δικαστηρίου. Πολύς ακόμα κόσμος βρισκόταν στο διάδρομο και στο προαύλιο
Κατάμεστη η αίθουσα του δικαστηρίου. Πολύς ακόμα κόσμος βρισκόταν στο διάδρομο και στο προαύλιο
Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων «ΙΜΑΣ ΑΕ» και «ΣΥΡΜΑ» - ανήκουν στο γερμανικό πολυεθνικό όμιλο Continental - έγινε χτες στα δικαστήρια του Βόλου. Την ώρα εκείνη εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των δύο εταιρειών σε βάρος του σωματείου των εργαζομένων για την απεργία που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία την οποία επέβαλε η εργοδοσία.

Χτες εκδικάστηκε η προσφυγή της «ΙΜΑΣ ΑΕ» (η απόφαση του δικαστηρίου αναμενόταν να βγει αργά χτες το βράδυ ή σήμερα). Η προσφυγή της «ΣΥΡΜΑ» αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί σήμερα το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση στα δικαστήρια, μαζί με τους απεργούς εργάτες των δύο εργοστασίων, το «παρών» έδωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας κι άλλα ταξικά σωματεία, εκπρόσωποι των τοπικών γραμματειών του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και Λαϊκών Επιτροπών συνοικιών του Βόλου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς και αντιπροσωπείες της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ και του ΝΣ της ΚΝΕ.

Στην «ΙΜΑΣ ΑΕ», βιομηχανία ελαστικών μεταφορικών ιμάντων, εργάζονται 210 εργαζόμενοι και άλλοι 60 στη «ΣΥΡΜΑ». Η πρώτη είναι επί σειρά ετών η πλέον κερδοφόρος βιομηχανική επιχείρηση του Νομού Μαγνησίας. Η διεύθυνση της επιχείρισης, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία, που θα σημάνει 25% κόψιμο στους μισθούς των εργαζομένων, κάνει λόγο για μείωση των παραγγελιών και μείωση του ποσοστού των κερδών της.

Περί το 70 - 75% της παραγωγής της διατίθεται στη διεθνή αγορά (Αυστραλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Χιλή κ.α.), ενώ βασικός πελάτης της στην ελληνική αγορά είναι τα ορυχεία λιγνίτη της ΔΕΗ. Από τα παραπάνω, γίνεται φανερό ότι η εταιρεία μάχεται να κρατήσει αλώβητα τα κέρδη της και, από την άλλη, οι 270 εργάτες αγωνίζονται για να έχουν τα παιδιά τους φαΐ, τετράδια, θέρμανση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ