Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους απολυμένους της ΕΡΤ

Για τις εξελίξεις, που αφορούν στην κρατική ραδιοτηλεόραση, ρωτήθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δυο παράλληλες εξελίξεις, αναφορικά με την πρώην ΕΡΤ, είχαμε το τελευταίο διάστημα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας πρώην τεχνικών της ΕΡΤ που προσέβαλαν την απόλυσή τους, υποχρεώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους με τα προ της απόλυσής τους καθήκοντα, ενώ τους επιδίκασε και τους αντίστοιχους μισθούς υπερημερίας.

Παράλληλα, οι καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, προκάλεσαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Για τη συνολική κατάσταση στη σημερινή ΝΕΡΙΤ, ρωτήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη ΔΕΘ. Στην απάντησή του σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή που είχε πέσει το μαύρο στην ΕΡΤ είχαμε επισημάνει, συμμετέχοντας άμεσα σε όλες τις κινητοποιήσεις του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, των απολυμένων στη συνέχεια της ΕΡΤ, ότι θα πρέπει όλος ο λαός, το κίνημα, σε συμμαχία να συμπαρασταθεί και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Εμμένουμε σταθερά σε αυτήν την άποψη, ότι χρειάζεται μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους, να εξασφαλιστεί η δουλειά για τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όπως και για άλλους κλάδους εργαζομένων, που επίσης βιώνουν τέτοιες τραγικές καταστάσεις. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ανεργία, από την ανασφάλεια, από την αβεβαιότητα για το αύριο, για να ζήσει την οικογένειά του, αλλά και ο ίδιος ατομικά ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε απολυμένος.

Ταυτόχρονα, φυσικά ξέρετε την άποψή μας για την αναγκαιότητα ύπαρξης δημόσιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να ακολουθήσει το κακό παράδειγμα της ΕΡΤ, όχι με ευθύνη των εργαζομένων. Εξακολουθούμε, και πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ και στη συνέχεια, να τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν ήταν παράδειγμα αντικειμενικής ενημέρωσης σε όλα τα ζητήματα, προβολής των αγώνων των εργαζομένων, επιμορφωτικής δραστηριότητας, εκπαιδευτικής δραστηριότητας μιας δημόσιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Και βεβαίως γι' αυτό είχαμε κάνει κινητοποιήσεις πολλά χρόνια πριν και με όλες τις κυβερνήσεις και με όλες τις διοικήσεις, ως ΚΚΕ, συμπαραστεκόμενοι και στους αγώνες των ίδιων των εργαζομένων που βίωναν αυτά τα προβλήματα και την προηγούμενη περίοδο.

Αρα, το πρόβλημα δεν είναι απλά να γυρίσουμε πίσω σε μια κρατική ραδιοτηλεόραση, έτσι όπως ήταν, αλλά να ανοίξει ο δρόμος και με την πάλη των εργαζομένων, με την εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, που συνεχίζουν να αγωνίζονται σήμερα για μια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα παλεύει μέσα σε άνισους βεβαίως συσχετισμούς για να υπάρξει όσο γίνεται αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση, να αναβαθμίσει τον ενημερωτικό, τον ψυχαγωγικό, τον πολιτιστικό τομέα, το ρόλο τον εκπαιδευτικό ιδιαίτερα απευθυνόμενη μαζικά σε νεανικά ακροατήρια.

Εχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση γύρω από αυτό το ζήτημα και από αυτήν την άποψη γι' αυτό καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, η οποία βεβαίως σε μια σειρά τομείς, απ' όσο ξέρετε και απ' όσο ξέρουμε, δεν υλοποιείται καν, σε σχέση και με τις προσλήψεις, υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά προβλήματα και συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ