Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Με προτάσεις εξυπηρέτησης του κεφαλαίου

Υποψήφιους για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έσπευσε να προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε μια συντονισμένη προσπάθεια αστικών επιτελείων να ξεμπλοκάρει η όλη διαδικασία, να βρεθεί πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τις αναγκαίες 180 ψήφους και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» (η οποία στο προηγούμενο φύλλο της είχε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοΐδη να υποβάλλει προτάσεις ώστε να επιτευχθεί «συναίνεση» σε κάποιον υποψήφιο), ο Στ. Θεοδωράκης πρότεινε ως επόμενο Πρόεδρο τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο:«Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακριβώς με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσα να προτείνω και τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή μου έκανε την τιμή να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού δεν θέλω να φανεί ότι προτείνω έναν "δικό μας"», είπε. Ανέφερε επίσης τα ονόματα των Γιάννη Μπουτάρη και Τάσου Γιαννίτση.

Προανήγγειλε, εξάλλου, ότι στις 21 Σεπτέμβρη θα εξειδικεύσει τις βασικές προτάσεις του κόμματός του και πρόσθεσε ότι ένας όρος που θα έθετε για να μετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι οι υπουργοί να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής, λες και αυτό αποτελεί εχέγγυο άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ