Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Παρουσία από ΗΠΑ έως Κόσσοβο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στο 21οΔιεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (21st International Sea Power Symposium), το οποίο πραγματοποιείται στο Newport, Rhode Island, από σήμερα έως τις 19 Σεπτέμβρη, ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση του αρχηγού του Ναυτικού των ΗΠΑ, ναυάρχου Jonathan W. Greenert.

Οπως αναφέρεται από το ΓΕΝ, «το Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος αποτελεί το σημαντικότερο παγκοσμίως συνέδριο στο αντικείμενό του και διοργανώνεται σε ετήσια βάση εναλλάξ σε ΗΠΑ και Ιταλία, με συμμετοχή αρχηγών Ναυτικών από όλο τον κόσμο. Σκοπός του Συμποσίου είναι η δημιουργία ενός "forum" ανάπτυξης συνεργασίας επί ναυτικών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Το κεντρικό θέμα του φετινού Συμποσίου ("Global Solutions to Common Maritime Challenges") σχετίζεται με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον μέσω πολυμερών συνεργασιών».

Στο ίδιο πλαίσιο, εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας άρχουσας τάξης, από 11 έως 15 Σεπτέμβρη, προσωπικό ενός μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο, εντασσόμενο στην ελληνική δύναμη που έχει σταλεί εκεί στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής δύναμης KFOR, εκπαιδεύτηκε σε αντικείμενα «Ειρηνευτικών Αποστολών» στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης στο Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ