Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ξεσκεπάζουν τα «ψίχουλα» που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την παναττική συγκέντρωση, στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
«Ανθρακες» χαρακτηρίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

Καλούν τους συνταξιούχους - μέλη τους να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα, τα οποία επιπλέον μοιράζονται σε λίγους. Να δυναμώσουν την πάλη για την επιτυχία της παναττικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης, στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικά αιτήματα: Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας για όλους, που αποτελούν και τα αιτήματα αιχμής.

Η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχει ως εξής: «Με τα όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη για το κυβερνητικό του πρόγραμμα, γίνεται φανερό ότι αυτό δεν αποτελεί εναλλακτική λύση σε όφελος του λαού και των τεράστιων απωλειών που έχει υποστεί. Οσον αφορά τις βάρβαρες περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις, ανέλαβε όπως δήλωσε, δέσμευση για άμεση αποκατάσταση της 13ης σύνταξης σε όσους λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ!

Ανθρακες ο θησαυρός! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, τη 13η σύνταξη θα πάρουν 1.262.920 συνταξιούχοι από 430 ευρώ ο καθένας. Βέβαια, δεν πρόκειται για το δώρο Χριστουγέννων όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά για ένα κατά αποκοπή βοήθημα. Να, λοιπόν, πώς εναρμονίζονται οι εξαγγελίες με την πολιτική των μνημονίων. Ολους τους υπόλοιπους συνταξιούχους 1.393.510 συνάγεται ότι τους θεωρεί οικονομικά εύρωστους.

Οι πίνακες, όμως, με τις διαμορφωμένες σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας, που δείχνει ότι ο μεγάλος όγκος των συνταξιούχων βράζει στο ίδιο καζάνι. Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να προσπεραστεί από κανέναν.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τα δύο τελευταία χρόνια μόνο από την κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας οι συνταξιούχοι είχαν απώλειες 9,2 δισ. Να πώς νομιμοποιείται η πολιτική των μνημονίων, αφού δε γίνεται κουβέντα και για αυτές τις τεράστιες απώλειες. Με τον καθορισμό του πλαφόν των 700 ευρώ για να πάρει τελικά 430 ευρώ, ανοίγεται αντικειμενικά η πόρτα του διαχωρισμού των συνταξιούχων και επαναφέρεται η παλιά γνωστή θεωρία των ρετιρέ και των υπογείων. Να και εδώ πάλι πώς περνάει το πνεύμα και οι στόχοι των μνημονίων».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ