Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το δίμηνο δράσης

Συζητήθηκαν οι κεντρικοί σταθμοί, το περιεχόμενο, ο τρόπος που πρέπει να δουλευτεί η κινητοποίηση

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Η Θεσσαλονίκη πήρε χτες τη σκυτάλη των μαζικών συσκέψεων, για τον καλύτερο συντονισμό των συνδικαλιστικών δυνάμεων που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στο δίμηνο πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ. Κορύφωση του προγράμματος είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη και ενδιάμεσος σταθμός οι συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 4 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν χτες δεκάδες συνδικαλιστές από σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, εκπρόσωποι άλλων φορέων του κινήματος, Λαϊκών Επιτροπών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Στο περιεχόμενο, τα αιτήματα και στους στόχους του δίμηνου δράσης, αναφέρθηκε εισηγητικά ο Λεωνίδας Στολτίδης, εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Απαριθμώντας τους βασικούς σταθμούς, στάθηκε στους εξής:

  • Σήμερα Πέμπτη, εκδήλωση - συναυλία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και των άλλων φορέων της Κοινωνικής Συμμαχίας, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους χρυσαυγίτες.
  • Στις 25 / 9, δραστηριότητες που έχουν προταθεί από τη Γραμματεία Μεταφορών του ΠΑΜΕ για τα εισιτήρια.
  • Στις 3 / 10, μέρα ίδρυσης της ΠΣΟ, διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ της Μοναστηρίου, για τα δικαιώματα των ανέργων και ενάντια στη δράση των δουλεμπορικών γραφείων.
  • Στις 4 / 10, συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου, στις 11 π.μ.

«Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε κάθε σωματείο, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολουμένων, τις επιτροπές ανέργων, να ενωθούν κάτω από το κεντρικό σύνθημα "δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα"», σημείωσε ο Λ. Στολτίδης.

Εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, κάλεσε τα σωματεία «να εμπλουτίσουν τον προτεινόμενο κεντρικό σχεδιασμό, να απευθυνθούν με τόλμη και δυναμισμό στο ανοργάνωτο κομμάτι των εργαζομένων και των ανέργων. Να μην υπάρξει σωματείο που να μη συζητήσει, χώρος δουλειάς που να μην αποφασίσει συλλογικά για την οργάνωση και τη συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία, σημείωσε ακόμα: «Είναι δείκτης για τα σωματεία σε πόσους εργασιακούς χώρους θα πάνε, πόσους νέους χώρους θα πιάσουν, πόσες συσκέψεις θα πραγματοποιήσουν και με τι συμμετοχή, αν οι συσκέψεις θα είναι προϊόν δράσης και σχεδιασμού και όχι ορισμένες από τα πάνω. Είναι κατεξοχήν κύριος δείκτης για την αλλαγή των συσχετισμών οι νέες εγγραφές, η μαζικοποίηση των σωματείων. Είναι δείκτης η μαζική γενική συνέλευση, που ουσιαστικά επικυρώνει στην πράξη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, βάζει καθήκοντα, καταμερίζει, πολλαπλασιάζει τους προπαγανδιστές του συλλαλητηρίου και των δράσεων του σωματείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ