Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πρωτοβουλίες για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων

Το αδιαχώρητο στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», στη γιορτή για τα παιδιά
Το αδιαχώρητο στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», στη γιορτή για τα παιδιά
Πάνω από 80 μαθητές - παιδιά ανέργων θα παρακολουθήσουν φέτος τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που οργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εκφράζοντας έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη στους ανέργους της περιοχής.

Στη συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία του ΕΚΛ με τη συμμετοχή των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών που εθελοντικά θα κάνουν τα μαθήματα, μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Εκτός από την εκδήλωση της έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης των μαθητών - παιδιών ανέργων, το ΕΚΛ θέλει μ' αυτήν την πράξη του να περάσει το μήνυμα στους ανέργους ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα που μας φορτώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα».

Ανέφερε ακόμα ότι, στο πλαίσιο του δίμηνου προγράμματος δράσης που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ, το ΕΚ Λάρισας έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεις για τη διεκδίκηση για τη λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων.

Μεγάλη ανταπόκριση συνάντησε και η εκδήλωση που οργάνωσαν την περασμένη Κυριακή για τα παιδιά των εργαζομένων του κλάδου το Σωματείο Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και το Σωματείο Εργαζομένων της «SOFTEX» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Η πρωτοβουλία πάρθηκε φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Γονείς και παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει», από τη θεατρική ομάδα «Εναερίτες» της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών, ενώ τα σωματεία πρόσφεραν στα παιδιά σχολικά είδη που συγκέντρωσαν.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, Λεωνίδας Σακκάς, είπε μεταξύ άλλων: «Αν κάτι μπορούμε να παραδώσουμε από τώρα στα παιδιά μας, είναι ότι, όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε συλλογικά, έχουμε δύναμη που κανένας δεν μπορεί να την σταματήσει».


Κατάμεστη η αίθουσα του ΕΚ Λάρισας στη συνάντηση γονέων - μαθητών - εκπαιδευτικών
Κατάμεστη η αίθουσα του ΕΚ Λάρισας στη συνάντηση γονέων - μαθητών - εκπαιδευτικών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ